Popović: Srbija će napredovati kada se pomire PARTIZANI i ČETNICI! (FOTO)

- Srpski narod imao je čak dva antifašistička pokreta koja su se borila protiv Hitlera. To je činjenica kojom treba da se ponosimo - rekao je predsednik SNP

  • 45

Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, rekao je da je vreme za nacionalno pomirenje i stavljanje tačke na podele unutar srbskog naroda. 

Popović je povodom 70 godina od dana pobede nad fašizmom, u Subjelu kod Kosjerića,  simbolički položio vence na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću i spomenik partizanima stradalim u Drugom svetskom ratu.

NIKAD OBJAVLJENE DRAŽINE FOTOGRAFIJE: Četnički đeneral Mihailović kakvog NISTE VIDELI (FOTO) 

Kako je istakao, srpski narod je jedini narod u Evropi koji je za vreme Drugog svetskog rata imao dva antifašistička i oslobodilačka pokreta, ravnogorski i partizanski.

Foto: Promo Foto: Promo

- Sve zemlje u našem okruženju, Mađarska, Rumunija, Bugarska, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje jedinice na Staljingrad i počinila užasne zločine u Jasenovcu, bile su na strani Hitlerove Nemačke, dok je srpski narod imao čak dva antifašistička pokreta koja su se borila protiv Hitlera. To je činjenica kojom treba da se ponosimo -  poručio je Popović.

On je naglasio da je „Rusija krenula napred tek kada je Putin pomirio "bele" i "crvene" Ruse“.

- Tako i Srbija može politički i ekonomski da krene napred tek kada prevaziđemo naše podele i kada se pomire partizani i četnici -, zaključio je Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miami

    6. maj 2015 | 13:05

    Srbija ce napredovati kad se narod odrekne kounistickog mentaliteta I nasledja. A to nece biti nikad.

  • Dag

    6. maj 2015 | 16:54

    Pravi pertizani, i cetnici, su - odavno preminuli... (Druga je stvar,sto neko ,sebi uzima pravo, da govori o tome,u svoje ime.Naravno,zbog - svog interesa.)...

  • Ljuba

    6. maj 2015 | 20:17

    I cetni ci partizani su se borili protiv Hitlera. Mno bi vise postigli da nisu medjusobno bili neprijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA