52

OVO JE TITOVA NAJVEĆA TAJNA I SRAMOTA: Evo kako je đeneral Draža SVIREPO UBIJEN bez PRESUDE! (FOTO)

Četnički đeneral ubijen je protivno svim kodeksima u istoriji svetskog pravosuđa, jer nije dočekao da vidi ni pismeno obrazloženje presude, već je streljan dva dana po objavljivanju usmene smrtne kazne

Dragoljub Mihailović
Foto: Wikipedia

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović osuđen je na smrtnu kaznu streljanjem i oduzeta su mu sva građanska prava, što je pravni presedan koji nije zabeležen nikada u istoriji pravosuđa u svetu! Naime, on je ubijen bez donešene presude i bez prava na žalbu!

Smrtna presuda protiv đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića koja je doneta 17. jula 1946. godine i njom su četničkom komandantu oduzeta sva građanska prava i to bez prava na žalbu!

REHABILITACIJA DRAŽE: Čiča je ZVERSKI i ZLOČINAČKI streljan!

Pravni skandal je taj što je četnički đeneral Draža streljan samo dva dana nakon objavljivanja presude i to usmenog, a da je pismena odluka izrađena tek godinu dana posle!

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Oliver Antić, punomoćnik predlagača rehabilitacije komandata Jugoslovenske vojske u otadžbini, izlažući završnu reč u Višem sudu u Beogradu, rekao je da je proces protiv Dragoljuba Draže Mihailovića, u kome su ga komunističke vlasti osudile na smrt streljanjem, bio je pravni skandal bez presedana.

NIKAD OBJAVLJENE DRAŽINE FOTOGRAFIJE: Četnički đeneral Mihailović kakvog NISTE VIDELI (FOTO)

Antić je podsetio da je Mihailović nakon hapšenja 13. marta 1946. godine u Ozni podvrgnut torturi, zlostavljanju i mučenju, čemu, kako je rekao, nisu bili izloženi ni najgori nacisti.

– Pošto nije bilo presude u originalu, ovde se radi o krivičnom delu ubistva – rekao je Antić.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Prema njegovim rečima, tek godinu dana kasnije izrađene su u pisanom obliku tri presude, od kojih je svaka imala bitne pravne nedostatke.

Antić, istovremeno i savetnik predsednika Republike, posebno je ukazao da Mihailović nije imao pravo na žalbu, što je jedno od osnovnih ljudskih prava koje datira još od starog Rima.

– Čak je 100 godina ranije pravni sistem u Srbiji bio trostepen kada je u pitanju smrtna kazna. Presuda koju potvrdi Vrhovni sud slala se knjazu – podsetio je Antić.

(D. Z.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Čiča Draža, Dragoljub Draža Mihailović, Draža Mihailović, Rehabilitacija, Sudjenje
Popularni komentari
 • F
  Flok

  Manite su Draze i Tita.Ne gubite vreme vec radite nesto.Uvek se nadje razlog za diskusiju a ne razlog za rad.I onda se cudimo sto smo tu gde smo.Pokosite travu,spremite garazu,ofarbajte nesto ocistite…..

 • Z
  Zoki

  Drazu Mihajlovica nije ubio Tito , vec Slobodan Krcun i Milos Minic , a oni su bili srbi.A znamo kako je posle stradao Krcun i neka je .I sve nesrece koje su zadesile srpski narod zadesile su ne od Tita vec od srpskih hohstaplera.

 • N
  Nikola

  Sakati je bio strasan za Srbe, sve je radio da bi Srbima nanio sto vecu stetu naravno uz pomoc naivnih i kratkovidih Srba. Dogodilo se i ne ponovilo se, Draza je bio pozitivan lik međutim sakati opet zajedno sa Srpskim komunjarama je po brzom postupku presudio i likvidirao covjeka bez prava na zalbu i odbranu. Zalosno je sto smo danas vidjeli u glavnom gradu da jos uvijek ima komunjara u Srbiji koji podrzavaju josipa ustasu.

foto dana

video dana