OVO JE ISTORIJSKA ODLUKA SRBIJE: Evo šta piše u PRESUDI O REHABILITACIJI đenerala Draže!

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović odlukom Višeg suda u Beogradu REHABILITOVAN je pravosnažno i bez prava žalbe

  • 47

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović odlukom Višeg suda u Beogradu REHABILITOVAN je pravosnažno, a smrtna kazna streljanjem protiv njega iz 1946. godine UKINUTA JE!

“Usvaja se zahtev za rehabilitaciju đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića i PONIŠTAVA se presuda Vojnog veća Vrhovnog suda FNRJ od 15. jula 1946. godine u delu koji se odnosi na komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini, rođenog 27. aprila 1893. godine u Ivanjici od oca Mihaila i majke Smiljane rođ. Petrović, od dana njenog donošenja, kao i SVE PRAVNE POSLEDICE navedene odluke, a rehabilitovano lice smatra se NEOSUĐIVANIM!”, navodi se u presudi.

ĐENERAL DRAŽA DOBIO RAT PROTIV KOMUNISTA: Srbija je REHABILITOVALA Dragoljuba Mihailovića, najvećeg neprijatelja Tita!

Sudija Trešnjev rekao je da je presuda Vrnhovnog suda FNRJ u delu koji se odnosi na Mihailovića proglašena ništavnom kao i da su ništavne sve njene pravne posledice, pa i one koje se odnose na imovinu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Dragoljub Mihailović smatra se neosuđivanim - rekao je sudija Trešnjev, posle čega je dobio buran aplauz i pozdrave publike.

AUTORSKI TEKST SRPSKOG KRALJA O ĐENERALU DRAŽI ZAPALIO JE SRBIJU: Čiča je JUNAK, on nije ZLOČINAC kao Pavelić! (FOTO)

Prvi zahtev za rehabilitaciju podneo je Mihailovićev unuk Vojislav Mihailović 2006. godine, a kasnije mu se pridružilo još nekoliko udruženja i stranaka.

Pošto je ovaj postupak jednostranački, pravo žalbe postoji samo u slučaju da zahtev za rehabilitaciju bude odbijen.

Evo šta se dešavalo tokom izricanja presude.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    14. maj 2015 | 12:58

    Presuda koja ce svima nama doneti bolji zivot uz vise radnih mesta,vecih plata i penzija!!!svet trci napred a mi se vracamo unazad,ej srbijo!!!!

  • Sonja

    14. maj 2015 | 12:23

    Od Cetnickog ubice napravi Ste heroja. Kako vas nije sramota

  • Nb

    14. maj 2015 | 12:52

    Sramota zbog ŽRTAVA !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA