SUBNOR GRMI: Rehabilitacija Draže je SIPANJE SOLI NA SVEŽU RANU!

- U isto vreme, izbrisan je istorijski neporeciv doprinos Srbije u slamanju fašizma i nenadmašna pobeda antihitlerovske koalicije čiji su dostojan saborac bile jedinice narodne partizanske vojske - navodi se u saopštenju SUBNOR-a

  • 22
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

SUBNOR Srbije danas je oštro kritikova sudsku rehabilitacij četnikog komandata Dragoljuba Draže Mihailovića istakavsi da to predstavlja prekrajanje istine i "sipanje soli na svežu ranu''. To udruženje, koje okuplja pretežno članove partizanskih jedinica i njihovih potomaka smatra i da je rehabilitacija Mihailovića pravno neutemeljene i zato neodrživa.

SUBNOR navodi i da je sa zaprepašćenjem primio sudsku odluku o rehabilitaciji i da je "potezom sudskog pera drastično prekrojena istina".

ĐENERAL DRAŽA DOBIO RAT PROTIV KOMUNISTA: Srbija je REHABILITOVALA Dragoljuba Mihailovića, najvećeg neprijatelja Tita!

- U isto vreme, izbrisan je istorijski neporeciv doprinos Srbije u slamanju fašizma i nenadmašna pobeda antihitlerovske koalicije čiji su dostojan saborac bile jedinice narodne partizanske vojske - navodi se u saopštenju.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Naglašava se i da "rehabilitacija čelnika grupacije koja je od 1941. izbegavajući i, po pravilu, sarađujući sa okupatorskom soldateskom, palila čitava sela, silovala, pljačkala, kamom ubijala čak i dečicu u kolevci,... predstavlja i novu odmazdu nad stotinama hiljada žrtava i njihovih potomaka".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

SUDIJA KOJI JE REHABILITOVAO DRAŽU: Četnici nisu oslobođeni krivice, NEOSUĐIVAN je samo Mihailović!

- Rehabilitacija je posipanje soli na uvek svežu ranu, prst u oko sadašnjim susedima, ali i čitavom antifašističkom svetu koji sa poštovanjem gleda na naš narod i neporecivo slavno mesto isključivo partizanskih boraca u istoriji čovečanstva - tvrdi SUBNOR.

Pada li nekome u svetu i pomisao da rehabilituje kolaborante, da li to čine Francuzi sa maršalom Petenom, Norvežani sa premijerom Kvislingom..., navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OTPISANI

    14. maj 2015 | 13:56

    Brukaaaaa i SRAMOTA !!!!

  • Oxy

    14. maj 2015 | 14:23

    Za CICU DRAZU I OTADZBINU !!!

  • @

    14. maj 2015 | 14:37

    To je to. Sad smo ugasili. Krece satanizacija Srbije. Zasluzena. Niko u svetu ne priznaje cetnike za antifasiste. Postali smo drzava koja je nevinim proglasila Hitlerovog saveznika. E gledajte sad kako ce da lupaju samare svi, od Rusije, preko EU, pa sve do Kine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA