Rehabilitacija Draže najviše će razbesneti Hrvate! (FOTO)

Srbija je bila jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je imala dva antifaštistička pokreta - ravnogorski i partizanski, dok su sve zemlje u našem okruženju, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje divizije u Staljingrad i počinila nezapamćeni genocid u Jasenovcu, bile na strani Hitlerove Nemačke, kažu u SNP

  • 56
General Draža Mihailović Foto: Milena Đorđević

Rehabilitacijom generala Dragoljuba Mihailovića učinjen je najkrupniji korak ka istorijskom pomirenju srpskog naroda koje je uslov za ekonomski i politički prosperitet Srbije - stav je Srpske narodne partije (SNP) povodom odluke pravosudnih organa da se rehabilituje komandant Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini. Ovom odlukom stavljena je tačka na besmislene ideološke podele unutar srpskog naroda, koje su pravili oni koji ne žele da srpski narod bude složan.

Sigurno je da će ova odluka veoma zaboleti novu članicu EU, Hrvatsku, koja je najviše insistirala na podelama između partizana i četnika, želeći time da napravi lažnu simetriju između srpskog četničkog pokreta i zločinačkog ustaškog pokreta u NDH.

(UŽIVO) SRBIJA JE REHABILITOVALA DRAŽU: RAT četnika i partizana ispred suda - ORI SE: Tito ustašo i služili ste Hitleru! (FOTO)

Prava istina je, a to je ovom odlukom i potvrđeno, da je Srbija bila jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je imala dva antifaštistička pokreta - ravnogorski i partizanski, dok su sve zemlje u našem okruženju, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje divizije u Staljingrad i počinila nezapamćeni genocid u Jasenovcu, bile na strani Hitlerove Nemačke. To je činjenica kojom srpski narod treba da se ponosi.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

ĐENERAL DRAŽA DOBIO RAT PROTIV KOMUNISTA: Srbija je REHABILITOVALA Dragoljuba Mihailovića, najvećeg neprijatelja Tita!

Rusija je krenula napred tek kada je Vladimir Putin pomirio "crvene" i "bele" Ruse. Tako i Srbija može da krene napred tek kada se pomire partizani i četnici. Današnjom odlukom o rehabilitaciji Draže Mihailovića uklonjena je i poslednja prepreka na putu nacionalnog pomirenja srpskog naroda.

OVO JE ISTORIJSKA ODLUKA SRBIJE: Evo šta piše u PRESUDI O REHABILITACIJI đenerala Draže!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    14. maj 2015 | 20:57

    Jedna od bitnih razlika između ustaša i četnika je da su ustaše zajedno sa nemačkim nacistima i talijanskim fašistima bili generatori WW2 a četnici njegova posledica tj kada je taj rat već izbio. Ne treba zaboraviti da su ustaše uz punu podršku nacista umarširali u ZG a da su ti isti nacisti par dana pre krvnički bombardovali BG. A tih razlika ima još...

  • fica

    14. maj 2015 | 17:24

    Briga me za Hrvate vreme je da se ujedinimo zbog nas!

  • Комуниста.

    14. maj 2015 | 16:58

    Не видим зашто би Хрвати били љути. Чича Дража није био Хрватској. Нити је био нити убијао. Хрвати са Чича Дражом немају додирних тачака. Док ми Срби са Павелићом имамо. Река Сава је нешто што веже Србију и Павелића.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA