DAČIĆ: Rehabilitacija Mihailovića je štetna!

Pre 70 godina, 14. maja 1945. godine, engleski vojnici u Italiji i Austriji zarobili su gotovo 30.000 ustaša i četnika i predali ih partizanima, to jasno govori o tome ko su bili saveznici, a ko neprijatelji, rekao je Dačić

  • 38

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova ocenio je da odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Dragoljuba Mihailovića, vođe Ravnogorskog pokreta, može da bude samo štetna i da napravi još veće podele u društvu.

SRBIJA JE REHABILITOVALA DRAŽU: Tuča ČETNIKA I PARTIZANA, ORILO SE: Tito ustašo i služili ste Hitleru! (FOTO)

- Nikakva odluka bilo kog suda ne može izbrisati i poništiti istoriju - smatra Dačić i dodaje:.

- Svedoci smo da je svet danas suočen sa pokušajem revizije istorije i relativizacije pobeda i poraza, zločina i kazni. Srbija, kao žrtva takvih pokušaja na međunarodnom planu, ima obavezu da se bori i protiv revizije istorije i relativizacije istorijskih činjenica i u samoj Srbiji.

Popović: Srbija će napredovati kada se pomire PARTIZANI i ČETNICI! (FOTO)

Kako je istakao Dačić, Viši sud bi trebalo podsetiti da su pre 70 godina, 14. maja 1945. godine, na isti dan kada je on doneo sramnu odluku o rehabilitaciji, engleski vojnici u Italiji i Austriji zarobili gotovo 30.000 ustaša i četnika i predali ih jugoslovenskim partizanima.

- Samo taj podatak jasno govori o tome ko su bili saveznici, a ko neprijatelji, maja 1945. godine - navodi Dačić.

(Telegraf.rs / N1 Beograd)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    14. maj 2015 | 17:27

    Rehabilitacija mihailovica je ok,zato sto je rehabilitovan stepinac,sto se kroz hrvatsku istoriju ponavljaju genocidi hrvata ,sto muslimank rehabilituju i cuvaju zlocince itd.itd.,uostalim to je srpska stvar ,svako mjesanje u to je nedopustivo.ja sam bio titin pionir ,ali moramo priznati da su jedino hrvati imali koristi od njega.jedino srbija ima pokrajine,gdje su hrvatske .otvorite oci i stanite uspravno i ponosno vec jednom.u svakom slucaju evropa nas nece podrzati u nicem,sve je lagarija okrenite se i pocnite vec jednom rrazmisljati svojim mozgom a ne evropskim.

  • Nb

    14. maj 2015 | 17:14

    Bravo gospodine Dačiću !!! U brk nego šta ... Bruka farsa šta reći za onolike žrtve ...

  • OZNA

    14. maj 2015 | 17:39

    Mogu da ga proglase za novog Teslu, ali su istorijske cinjenice i vise nego poznate kako nama, tako i ostatku sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA