TAJNI ARHIVSKI SNIMAK MRTVOG DRAŽE MIHAILOVIĆA: Ovu fotografiju Tito je čuvao kao OČI U GLAVI! (FOTO)

Ova fotografija bila je dugo najbolje čuvana tajna Titove Jugoslavije, a izrađena je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića

Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je juče odlukom Višeg suda u Beogradu, a Telegraf.rs vam predstavlja dugo čuvanu tajnu Josipa Broza Tita i SFRJ - sliku mrtvog četničkog đenerala uslikanu nakon streljanja!

Snimak mrtvog đenerala Draže napravio je streljački vod koji je samo dva dana nakon IZRICANJA USMENE PRESUDE streljao četničkog komandanta Mihailovića, da bi, najverovatnije imao dokaz o urađenom zadatku!

OVO JE ISTORIJSKA ODLUKA SRBIJE: Evo šta piše u PRESUDI O REHABILITACIJI đenerala Draže!

Ovaj snimak dugo je bio državna tajna i čuvan u arhivu, a urađen je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića!

Foto: Miloslav Samardžic/Album đenerala Draže Foto: Miloslav Samardžic/Album đenerala Draže

Ipak, po prvi put ovu fotografju sa streljanja Dragoljuba Mihailovića objavila je italijanska štampa, što je upalilo crveni alarm u komunističkoj Jugoslaviji, a lično je Josip Broz Tito naredio istragu o tome kako je ova fotografija došla u ruke novina u Italiji.

ĐENERAL DRAŽA DOBIO RAT PROTIV KOMUNISTA: Srbija je REHABILITOVALA Dragoljuba Mihailovića, najvećeg neprijatelja Tita!

Prema tvrdnjama Miloslava Samardžića, istoričara, ova ukradena fotografija u Srbiju se vratila 1992. godina kada ju je Zagorka Vasić donela iz Kalifornije, a Dr Branko Latas, pukovnik Titove garde u penziji, potvrdio je da je fotografija autentična.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лаки

    15. maj 2015 | 17:36

    Mani te se vise i Draze i Tita i Komunista i cetnika, gledajte da ovo mali Srba odrzimo u zivotu, jer nas je sve manje. Veluka greska Srbije ovom presudom.

  • sloba

    15. maj 2015 | 18:56

    Dobro,toliko ima onih koji negiraju zrtvovanje ovog vrhunskog patriote,a sto neko ne spomene koliko su komunisti pobili srba,koliko ima masovnih grobnica sirom Srbije koje je titova Ozna i Krcun napravio u svakom vecem gradu ili selu. Ko ce zate zrtve da stavi pitanje pred sud!!

  • Sever

    15. maj 2015 | 17:40

    Draza heroj! Najzad rehabilitacija! Djeneralu slava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA