Vučić: U Srbiji postoji potpuna sloboda medija

Premijer Srbije rekao je da je spreman da čuje sve kritike i predloge kako bi se uspostavili još bolji uslovi za rad medija u Srbiji

  • 1

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije rekao je da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija i da nije nikakav problem ukoliko se iznose kritike na njegov račun.

- Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji, naravno da uvek može bolje i ja ću učiniti sve da to omogućim. Svako može mene da kritikuje kad hoće i u bilo kojoj medijskoj kući, nema nikakvih problema - rekao je Vučić u emisiji kanala Euronews.

Na konstataciju voditeljke da se u izveštaju o napretku Srbije izražava zabrinutost o slobodi izražavanja, kao i da je Srbija pala na svetskoj rang listi slobode medija za 13 mesta, Vučić je rekao da je Srbija usvojila tri medijska zakona koja su usklađena sa evropskim zakonodavstvom.

VUČIĆ: Srbija podržava nezavisno i odvažno novinarstvo

- Uvek sam spreman da čujem sve njihove primedbe, sve vaše primedbe i da uspostavimo još bolje uslove za medije, toga se ne plašim uopšt - rekao je Vučić.

Upitan kako se oseća, odnosno da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se oseća “nelagodno” zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio.

- To je bio veoma glup zakon o informisanju i ja sam to priznao svom narodu - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста.

    20. maj 2015 | 10:57

    Ја лично не верујем у потпуну слободу медија. Нити у једној држави постоји потпуна слобода медија. Диктатура империјализма је гора од диктатуре социјализма. Некеко подмукла. Бљак.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA