Vučić pun optimizma uoči posete Albaniji

Premijer Srbije smatra da Srbija i Albanija mogu da izgrade dobre odnose i da razlike koje postoje mogu da se premoste

  • 3

Aleksandar Vučić, premijer Srbije,  je optimista pred put u Albaniju, kaže da tamo ide da gradi dobre odnose i ističe da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Podsetivši da je to prva poseta srpskog premijera Albaniji u istoriji dodao je da, osim uspostavljanja boljih odnosa želi da razgovara i o svemu što nas trenutno deli, smatrajući da to može da se premosti, a da te razlike više ne budu tako velike.

Vučić, koji u Tiranu ide 27. maja, kaže i da Srbija želi da istakne svoju evropsku perspektivu i da Albaniji poželi srećan put u Evropu, ali je napomenuo da Srbija neće odustati od nacionalnih i državnih interesa, kao što to neće učiniti ni Albanija.

Vučić: Platforma je ozbiljan tekst, i sa njom mora da se upozna šira javnost

Srpski premijer uveren je da se dijalogom i razgovorom razlike mogu prebroditi i rešiti i ističe da ekonomska saradnja povezuje Srbiju i Albaniju, što je "vin-vin situacija i treba da radimo na tome".

Konstatujući da je Albanija posle Drugog svetskog rata bila zatvorena zemlja, Vučić je primetio da je izgleda i Srbija bila pomalo zatvorena u poslednjih tridesetak godina, zbog čega je, kaže, veoma važno da se otvore investicije albanskih privrednika u Srbiji, ali i naših investitora u toj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    21. maj 2015 | 14:18

    Mislim da on treba ići češće u Albaniju jer je to jedini način da se odnosi izglade.

  • Dabo

    21. maj 2015 | 23:53

    Situacija nije takva , bar za sada da se ide tamo.Vucicu nemoj ici ...

  • Cro-Canada

    21. maj 2015 | 23:07

    Želim mu pobjedu na još jednim izborima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA