Vučić: Obezbedili smo bolji poslovni ambijent za nove investicije u Srbiji

Srpski premijer i italijanski ambasador zadovoljni su ekonomskim odnosima dve države i veruju u još bolju saradnju

  • 0

Otvaranju fabrike u Rumi koja posluje u sastavu italijanske "Kalcedonije", prisustvovali su Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije i Đuzepe Manco, italijanski amabasador, i obojica su istakli značaj ne samo ove nego i drugih investicija iz Italije kao i ekonomsku saradnju dve zemlje.

Premijer se obratio zaposlenima od kojih su većina žene, poželeo im srećan rad, ali i zahvalio što svojom marljivošću i u ovoj i drugim kompanijama doprinose razvoju. U ovom trenutku stalni posao dobila su 264 radnika, još 61 ima posao na određeno vreme, a premijer se nada da će u novoj fabrici biti posla za 600 ljudi, što je za Rumu i taj deo Srema od velikog značaja.

Aleksandar Vučić poželeo Bojani Stamenov da vrati Evrosong u Srbiju! (FOTO)

- Zamolio bih vas da pomognete da se obezbedi posao i za one koji ga do sada nisu dobili - rekao je Vučić i napomenuo da je zakonskim rešenjima i svim drugim što je urađeno obezbeđen drugačiji i bolji ambijent za poslovanje i investicije u Srbiji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Takođe je istakao i veliku pomoć ambasadora Manca rekavši da uz njegovu podršku i podršku vlade Italije upravo i dolaze investotori iz te zemlje.

Manco je rekao da se Srbija nalazi u vremenu kada treba da se finansijski konsoliduje, a da italijanske firme u Srbiji mogu da pomognu da se to učini bolje.

Vučić: Otvaranje poglavlja zavisi od dijaloga Beograda i Prištine

- Drago mi je da vidim ovde italijansko preduzeće koje se razvija i veoma mi je drago da vidim italijansko preduzeće koje raste tako što ulaže na različitim inostranim tržištima - rekao je Manco.

Istakao je i da rast italijanskih preduzeća u Srbiji donosi rast i Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA