HAG DOŠAO PO ŠEŠELJA: Vučić i Bramerc OČI U OČI! (FOTO)

Glavni tužilac Haškog tribunala na početku posete Srbiji sastao se sa premijerom Vučićem, a u okviru priprema za izveštaj koji će podneti Savetu bezbednosti UN početkom juna

  • 12

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovao je danas u Beograd i na početku posete sastao se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Bramerc boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji u okviru priprema za izveštaj koji će podneti Savetu bezbednosti UN početkom juna.

Kako je najavljeno iz Haškog tribunala, tužilac će razgovarati i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

Bramercova poseta pada u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud.

S tim u vezi, premijer Srbije je juče rekao da Srbija ne može lidera radikala Vojislava Šešelja da vrati u Haški tribunal, a da se prethodno ne ispoštuju sve procedure.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

On je za B92 rekao da Srbija još nije dobila zvaničan zahtev Haškog tribunala o vraćanju Šešelja u Hag i da će na taj zahtev odgovoriti čim on bude dostavljen.

Premijer je naglasio da Srbija neće ugroziti svoju evropsku budućnost, da će nastaviti saradnju s Hagom, ali je istakao da će nastaviti da štiti interese naših građana.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je cilj da se iz situacije oko povratka lidera SRS Vojislava Šešelja u Hag izađe sa što manje štete, odnosno da se štite prava onih koji su optuženi, a da se, sa druge strane, ne ugroze evropske integracije zemlje.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ljajić je rekao da se od Žalbenog veća Tribunala traže informacije koje su bitne za ceo ovaj slučaj.

- Kako to da jedno veće odlučuje o tome da Šešelja vrati, a da Srbiju uopšte i ne pita o tome - upitao je Ljajić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Ljajić je rekao da se "nikakav rasplet situacije neće dogoditi ni danas, ni sutra, ni ove nedelje" i da se Šešelj neće naći sutra u Hagu, sem ukoliko on to dobrovoljno ne uradi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PASSAT

    25. maj 2015 | 11:45

    gosp. Vućiću nikakvo i nikakvo izručenje Šešelj ne dolazi u obzir, jel smo mi to sluge Zapada, digni ruke od te proklete EU i okrenimo se RUSIMA. toliko.

  • Rajko

    25. maj 2015 | 11:32

    Sto ne dodje po Haradinaja, pa da prodje ko i svedoci u tom slucaju...

  • svet gori ,a ja se ceskam

    25. maj 2015 | 11:51

    Treba i Seselja poslati na lecenje u Moskvu, pa neka ga traze ako smeju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA