ŠOK! DEMOKRATE POSTAJU KOMUNISTI? Đinđić je skidao PETOKRAKU, a pogledajte ovaj MANIFEST!

U "neokomunističkom manifestu" demokratskog funkcionera kaže se da najsiromašniji građani treba da imaju besplatan ogrev, da im se otpišu dugove i kamate, a svako partijsko zapošljavanje bilo bi proglašeno krivičnim delom

  • 34

U Demokratskoj stranci strasti se ne smiruju, od kada je na videlo izašao novi program stranke koji je predložio Borislav Stefanović, potpredsednik ove partije. Naime, "neokomunistički manifest" koji je Stefanović napisao u saradnji sa sociologom Jovom Bakićem, napravio je pravi haos u vrhu ove stranke, zbog ekstremno levičarskih ideja zastupljenih u programu.

Sve je to toliko daleko otišlo, da se na društvenim mrežama vodi pravi rat između demokrata. Šta to donosi program Borislava Stefanovića, te je napravio toliko buke u ovoj stranci?

POLITIČARI NA SKENERU: Evo ko RADI ZA SVE PARE, a ko ZABUŠAVA!

Partijsko zapošljavanje i pritisak izvršne vlasti na medije trebalo bi proglasiti krivičnim delima, a demokartske ekonomske principe od 2003. do 2012., demokrate bi trebalo da napuste. Novi program uveo bi direktan izbor gradonačelnika i ukinuo lokalne skupštine opštine. Ukinuli bi se i skriveni troškovi i zakonom ograničile bankarske kamate.

Borislav Stefanović

U daljem programu se navodi da građanima koji nemaju za golu egzistenciju treba otpisati dugove i kamate i zabraniti plenidbu imovine. Takođe, treba onemogućiti "suštinsko prodavanje zemlje strancima".

Zanimljiv je deo "manifesta" po kome bi država direktno intervenisala u privredu, ali istovremeno bi se uveo i porez verskim zajednicama. Stefanović ne bi prodao EPS i Telekom.

Briga o građanima, zastupljena je i u delu programa koji govori o besplatnom autobuskom prevozu i ogrevu za najsiromašnije. Manifest predviđa i izbore za vanstranačke načelnike policije u opštinama i opštinske javne tužioce i nezavisne kontrolore budžeta.

KOSOVO JE SRBIJA! Evo šta je Vučić poručio Rami i Albancima USRED TIRANE!

Od puta ka Evropskoj uniji se ne odustaje, naprotiv, Srbija treba što pre da postane EU i uskladi svoju spoljnu politiku sa evropskom. Na kraju, treba inicirati stvaranje Balkanske konfederacije radi lakšeg pristupanja EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.K.

    27. maj 2015 | 19:28

    kako se toga nisu setili pre kada su bili na vlasti?

  • Lk

    27. maj 2015 | 19:25

    Ok sve, a sto se tice partijskog zaposljavanja, tu se slazem najvise, ali hocemo li retroaktivno osudjivati i sve clanove ds-a zbog istog???

  • Realno

    27. maj 2015 | 19:30

    Podrška Borku Stefanoviću, uvesti red u drzavi, oporezivati bogate, siromašnima dati olakšice. Socijalna pravda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA