HRANE SE KAO KRALJEVI, A PLAĆAJU KAO SIROTINJA: Ovo je OBROK koji jedu srpski poslanici, a KOŠTA SAMO 97 DINARA! (FOTO)

Poslanici nas redovno podsećaju da se u Srbiji teško živi i da građani ne mogu tokom meseca pošteno ni sve obroke sebi da priušte. Možda bi i mogli, kad bi hrana koštala kao u skupštinskoj menzi

  • 60

Prilikom radne posete Skupštini Srbije, tokom pauze, iskoristili smo povoljnosti koje poslanici imaju, te smo doručkovali u restoranu najviše političke institucije u zemlji. Pri samom pogledu na cenovnik, pomislili smo da nije neka greška, ali nije - od poslaničke plate se cena obroka u restoranu i ne oseti!

Za doručak smo uzeli omlet sa šunkom, čašu jogurta i dve kriške hleba. Cena frapantna - 97 dinara!

Omlet je ubedljivo najskuplji, "čak" 58 dinara, čaša jogurta od dva decilitra iznosi 33 dinara, a ne biste verovali koliko koštaju dve kriške hleba!

Tri dinara! Ali deblja, ne štedi se, tako da smo dve, okrajak i običnu krišku, dobili za šest dinara.

OVO JE SALATA "ALEKSANDAR" I KOŠTA SAMO 150 DINARA: Probali smo NAJNOVIJI specijalitet u Skupštini Srbije!

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ovaj obrok je zaista obilan, zasiti u potpunosti, a ako je kišni dan može i da vam se pridrema nakon slasnog doručka. Malo nam je bilo i neprijatno zbog cene, jer u stvarnom životu za ovako ozbiljan doručak treba izdvojiti oko 200-250 dinara. Ali, ne mogu svi da budu privilegovani.

Proučavali smo meni restorana, sokovi su od 12 do 25 dinara, jednom rečju - džabe! Ne čudi što je restoran skoro pun, jer za te pare ni u narodnoj kuhinji nema obroka.

Ručak, po našem izboru. Juneća supa s testeninom, pileći batak na žaru i šopska salata košta 209 dinara! U jeftinijem beogradskom restoranu šopska salata košta 250 dinara, a u skupštinskom čitavih 45. Pileći batak na žaru u poslaničkoj menzi košta 133, a juneća supa 31 dinar.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Od gotovih jela poslanici mogu da poruče rižoto od pečuraka za 105 dinara, prženi oslić hek za 111, pileću mućkalicu za 175 dinara, špikovanu junetinu za 256 i kuvanu junetinu s renom za 248 dinara.

Ljubitelji roštilja na meniju imaju pljeskavicu na kajmaku od 178 i roštilj kobasicu od 134 dinara, belu vešalicu za 200 i pileće ražnjiće s tikvicama od 162 dinara. Pomfrit može da se gricka za 40 dinara, pire krompir kao dodatak jelu za 35, dok je dinstana boranija 40 dinara.

OVAKO SE ZADUŽIVALA SRBIJA: Srbi, evo ko vas je OROBIO za 24 MILIJARDE EVRA!

Karta jela se svakodnevno menja, trpi manje promene, ali uglavnom ovo su neki od obroka koji su u ponudi.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Cene se izgleda ne menjaju, bez obzira na to kako se kreće evro ili plate. Na primer, pljeskavica na kajmaku je prošle godine u ovo vreme bila skuplja za šest dinara!

Dok cene padaju u parlamentu i dok se dobro jede, građani mogu da čitaju ovaj tekst i da zamišljaju kako je to dobro obradovati stomak za 209 dinara. Odnosno, kako je dobro biti narodni poslanik.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten Zujkic-Penzioner

    28. maj 2015 | 15:58

    Ne jedu oni to zbog sebe nego zbog preduzece.

  • Gazimestan

    28. maj 2015 | 15:22

    A narod gladuje,neko bukvalno nema ni za hleb,a oni jedu za 100-200 dinara,e moja drzavo...

  • Nn

    28. maj 2015 | 15:24

    A posle se pitaju sto ih narod mrzi.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA