Vučić: U Srebrenici se dogodio težak zločin, poštujmo tuđu patnju

- Mi i Bošnjaci moramo da živimo u miru. Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odam počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama u Srebrenici - rekao je srpski premijer

  • 20

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas da je 23. jun, kad se nastavlja dijalog Beograda i Prištine u Briselu, važan dan za Srbiju, te da dogovor zavisi od rešenja koja će biti predložena, ali da veruje da ćemo postići dobre rezultate.

- Ne mogu da vam kažem da li ćemo postići dogovor, ili ne, to zavisi od rešenja koja će biti predložena. Biće to težak dan ali verujem da ćemo doći sa dobrim rezultatima -  rekao je Vučić na konferenciji za novinare

Vučić je rekao da će se srpska strana u Briselu boriti za nacionalne interese, celu Srbiju i kosovsko-metohijskih Srbe.

On je naveo da od 23. juna zavisi brzina otvaranja poglavlja, ali i investiciona i ukupna ekonomska klima, jer je stvaranje političke stabilnosti i sigurnosti najvažnij uslov za ekonomski prosperitet. Vučić je rekao da je 23. jun važan dan za našu zemlju, te da će oči celog sveta biti uprte u Brisel.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

On je rekao da u Briselu traju tehnički razgovori i da se srpska strana bori da se postignu kompromisi.

- Ne volim da kritikujem drugu stranu, jedino mogu da kažem da je za tango, odnosno za uspešan rezultat, potrebno dvoje - rekao je Vučić.

Srpski premijer je takođe izjavio da se u Srebrenici dogodio težak zločin, i da srpski narod treba da poštuje tuđu patnju i bol i tako pokaže koliko je veliki. On je rekao da je dosta bilo krvavih ratova i da Srbi i bošnjaci treba da zajedno grade mir i da rade na pomirenju.

Vučić pozvao Srbe na jedinstvo, jer se situacija u regionu komplikuje

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Mi i Bošnjaci moramo da živimo u miru. Zaboravite na legende koje smo sami napravili - rekao je premijer i dodao:

- Srpska Vlada ne može da podrži rezoluciji o Srebrenici u Savetu Bezbednosti. Spreman sam ipak da pognem svoju glavu pred nevinim srebreničkim žrtvama. Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odam počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama u Srebrenici.

Premijer je povodom predstojeće posete nemačke kancelarke Angele Merkel rekao da će razgovarati o važnim temama.

Vučić očekuje povećanje plata i penzija, s obzirom da smo u prvih šest meseci uštedeli 77 milijardi dinara, kao i da će razgovori sa MMF-om o tome biti nastavljeni u avgustu.

- Naša ušteda na šestomesečnom nivou je u odnosu na ono što je bio plan 77 milijardi dinara ili 630 miliona evra. Naša povećanja koja bi išla bila bi u visini 120 ili 130 miliona evra i za to fiskalni prostor, ukoliko se ne vara, sa lakoćom imamo i pritome toliki fisalni prihod tek očekujemo od akciza za struju. Tako da imamo veoma širok fiskalni prostor - rekao je Vučić .

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

On je kazao da je posao Fisklanog saveta da uvek budu strogi i da kažu kako su nezadovolji.

- Imamo do sada najveću razliku u bruto domaćem PDV-u u junu, 2,5 milijarde nam je veći bruto domaći PDV u odnosu na jun 2014 - rekao je premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Српски Националисти

    19. jun 2015 | 14:26

    Догодио се и у Подрињу али то нико не помиње...

  • daka

    19. jun 2015 | 23:57

    Zivela Republika Srpska i Srbija! Hvala ti Ratko!

  • Martin

    19. jun 2015 | 17:06

    Zlocin - da, genocid - ne.. Ako odlucite da sve ostalo proglasite genocidom sto je i nad nama vrseno, mozda mozemo naci kompromis za priznavanje.. Ali prvo vi, dosta je da nasa obaveza bude da sve radimo i priznamo kada se zna kako ta cela prica ide, a bili smo samo test.. A danas, prijatelji su mi svi i nije mi bitno ko je Hrvat, Bosnjak, iz Sirije ili slicno.. Moramo da se vratimo u igru sa mocnicima i da nase zemlje, ovakve kakve, krenu u domace ulaganje, privatan biznis, poljoprivredu, turizam i sa verom u Boga samo napred, moralno i odgovorno podici nase zemlje u svakom smislu jer kada dodje do rata, moramo se ujediniti svi.. A medjusobno smo dosta ratovali, malo nas je i ostalo.. Znaci ulazimo u sebe, u obraz nasih drzava i samo NAPRED!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA