ŠTA JE S MESOM I HIPOTEKOM I KOLIKO JE ZAPOSLENIH U VOJVODINI? Evo kako srpski poslanici PROPITUJU ministre!

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas novu vanrednu sednicu, čiji su početak iskoristili da od nadležnih zatraže određene informacije

  • 0

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas novu vanrednu sednicu, čiji su početak iskoristili da od nadležnih zatraže određene informacije, pa su naprednjaci, pored ostalog, upitali koliko je zaposlenih u pokrajinskoj administraciji.

Jasmina Obradović (SNS) postavila je pitanje Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koliko je zaposelnih u pokrajinskoj administraciji.

- Ovo pitanje postavljamo u više navrata, kako na lokalnim skupštinama, pokrajinskoj skupštini, a danas i u republičkom parlamentu. Zašto je to tako čuvana tajna, možda odgovor leži u jednom od niza primera nezakonitosti rada pokrajinske administracije - rekla je Obradović.

Poslanik Zelenih Srbije Ivan Karić zatražio je od Vlade Srbije i ministra finansija Dušana Vujovića da građanima Obrenovca porez na imovinu ostane na prošlogodišnjem nivou, imajući u vidu da je taj porez višestruko povećan, a da oni zbog poplava imovinu prošle godine nisu koristili šest meseci.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Da li postoji mogućnost da porez na imovinu za građane Obrenovca ostane na prošlogodišnjem nivou, to je najmanje što vlada može da učini za te građane, koji u većem delu nisu ni koristili imovinu u 2014. godini zbog poplava - rekao je Karić, koji je kazao i da iz dimnjaka Termoelktrane "Nikola Tesla" prethodna tri dana izlazi crni dim, te postavio pitanje o zagađenosti vazduha u tom delu Srbije.

Za poslanike LSV je aktuelno pitanje kvaliteta mesa iz uvoza, a posle informacije da je policija zaplenila četiri tone uvezenog mesa iz Argentine, Meksika i Kosova, koje se prerađivalo u ilegalnoj mesari u Crepaji, a prodavalo na pijaci na Zelenom vencu u Beogradu.

Poslanici SDA Sandžaka su ministra pravde Nikolu Selakovića upitali kada će biti preduzete potrebne mere da se u Tutinu formiraju Osnovni sud, Prekršajni sud i Javno tužilaštvo za tu opštinu.

Poslanici na novoj sednici razmatraju izmene Zakona o hipoteci, kao i potvrđivanje sporazuma između država članica Severnoatlantskog ugovora i ostalih država učesnica u "Partnerstvu za mir" o statusu njihovih snaga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA