Dačić: Srbi neće LIKOVATI zbog pobede, a ni PLAKATI zbog poraza pred Savetom bezbednosti UN!

- Ovo je važan dan za srpski narod, ne mislim da je sudbonosni. Rezolucija će biti prihvaćena ili odbijena - kaže šef srpske diplomatije

  • 11

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne sme da "likuje" ako se na sednici Saveta bezbednosti (SB) ne usvoji Rezolucija o Srebrenici, ali ni da oplakuje svoju sudbinu ako dođe do njenog usvajanja.

- Ovo je važan dan za srpski narod, ne mislim da je sudbonosni. Rezolucija će biti prihvaćena ili odbijena. Očekujemo da svi budu svesni negativnih posledica od usvajanja rezolucije - rekao je Dačić,podsetivši da je i samo podnošenje nacrta već izazvalo dosta problema.

SRBI SU GENOCIDAN NAROD I SRBIJA TO MORA DA PRIZNA! Ovo je najnovija MONSTRUOZNA rezolucija o Srebrenici iz Londona!

On je istakao da Srbija ne osporava zločin u Srebrenici ali je rekao da postoiji mnogo drugih zločina nad srpskim narodom koji "i po broju žrtava prevazilaze ovu brojku".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Velika Britanija nije odigrala pozitivnu ulogu u svemu ovome. Nije sporno da li neko osuđuje ili ne zločin u Srebrenici. Sporan je način na koji se pokrenula ideja o donošenju rezolucije jer rezolucije nisu donošene u drugim slučajevima - naveo je Dačić.

Predlog rezolucije koju je podnela Velika Britanija, po oceni Dačića ne može da stvori pomirenje.

- Ako je cilj pomirenje, svi ćemo se radovati pomirenju. Ovaj predlog koji je izazvao toliko podela ne može da stvori pomirenje. Ako neko želi da time stvori pravne pretpostavke za ukidanje Repulike Srpske po osnovu pretpostavke da je nastala na genocidu koji eto sada želi da se verifikuje na SB, moram da podsetim da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma - istakao je Daćić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    7. jul 2015 | 10:54

    Ova rezolucija je pokušaj da se za zlodela pojedinaca ceo srpski narod prikaže kao genocidan. Ja nikoga ne mrzim, nikoga nisam ubio i nemam nista protiv Muslimana, Bošnjaka i Hrvata. A isto tako nemam potrebe ni da se izvinjavam.

  • Milka

    7. jul 2015 | 10:21

    Bravo Dacicu tako je i istina je?a istina je da nas ceo svet nevoli jer smo PLEMENITI DOBRI I DOSTOJANSTVENI nismo ulizice i dvolicni medije itd. Svasta rade

  • Dragon

    7. jul 2015 | 18:02

    Ja bih, al to kazem od srca, posao putem susedne Madjarske i podigao zicanu ogradu sa sarajevom, ako rezolucija bude usvojena. Zid ne treba da bude samo vidljive nego i nevidljive prirode, racunajuci i ekonomiju i kulturu. Naravno, sve to samo privremeno, dok se strasti malo ne smire . Sto se mene licno tice, a imam pravo na to, zid je vec podignut prema njima, al iznutra. Mozda su se tome bas i engelzi i nadali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA