VUČIĆ: Rezolucija o Srebrenici NEĆE PROĆI! Idem u Potočare da se poklonim žrtvama

- Smatramo da ta rezolucija nije imala za smisao pomirenje - rekao je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije

  • 6

Savet bezbednosti ni sutra neće doneti rezoluciju o Srebrenici, uveren je premijer Aleksandar Vučić koji je rekao da je lično dobio takve garancije i dodao da misli da nema mogućnosti da dođe do promene u tom stavu.

Osim, kako je rekao, ako ne dođe do teksta koji ne bude ni nalik tekstu koji je do danas postojao.

ZBOG REZOLUCIJE O SREBRENICI: Sazvana hitna sednica Vlade Srbije!

To, kako je rekao, nije pitanje mogućnosti i mi zbog toga ne sekiramo.

- Smatramo da ta rezolucija nije imala za smisao pomirenje - rekao je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije.

Foto-Ilustracija: Tanjug/AP Foto-Ilustracija: Tanjug/AP

Srbija ovu vest, rekao je Vučić, ne doživljava kao pobedu jer u Srebrenici, kao i bilo gde drugo na prostoru bivše Jugoslavije, nema pobednika već samo žrtava koje zahtevaju pijetet i poštovanje.

- To možemo da uradimo samo mi pravoslavni i muslimani, Srbi i Bošnjaci koji živimo na ovim prostorima - rekao je premijer.

Srebrenica i svako drugo, svako srpsko stratište, jeste pre svega prvo naš veliki greh, bol i opomena, opet nikom drugom nego nama, koji smo ovde omeđeni tim grobnicama, naveo je.

- Ne likujemo kao što nismo želeli da licitiramo brojem žrtava niti da negiramo odgovornost za taj zločin -  rekao je Vučić citirajući Konfučija koji je rekao - Da je žovek spreman na pomirenje, ali se ne ponižava, hulja se ponižava, ali Srbija neće biti hulja..."

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Hoćemo, kazao je, najiskrenije da pružimo ruku svim svojim susedima. - Hoćemo da im pomognemo da uđemo u dijalog. Samo nećemo poniženje.

- Kao što smo rekli pokazaćemo da imamo hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti po cenu ličnih karijera suprotstavićemo se nekim od najvećih sila braneći otadžbinu, plavo, crveno, belu zastavu i pokažeo da Srbiju niko ne može da gazi - naveo je Vučić.

Premijer Vučić je dodao da je Vlada jednoglasno odlučila i da će on predstavljati Srbiju 11. jula u Srebrenici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posavac

    7. jul 2015 | 23:52

    Ne idi!

  • Deda Radoje

    8. jul 2015 | 00:47

    Vucicu...ko je imao muda... u zutoj vladi...da kaze u lice..tako kao ti...ko je imao muda da engleskom...nemackom...francuskom i jos nekima kaze bilo sta za dobrobit Srbije...te podguzne muve...sto mi prodase fabriku i ostavise me na ulicu....a ti cutis...zasto ne zatvaras te lopove...koji sada dizu bunu u Srbiji...

  • Srbin

    8. jul 2015 | 00:04

    Idi ali i oni urade isto na svakom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA