SRBI SU GENOCIDAN NAROD, RATKO MLADIĆ JE NJIHOV VOĐA - ORI SE EVROPOM: EU je usvojila sramnu REZOLUCIJU o Srebrenici!

Evropski parlament je na današnjoj sednici usvojio Rezoluciju o Srebrenici u kojoj se tvrdi da su Ratko Mladić i Srbi silovali i ubijali muslimane u Bosni

Evropski parlament je na današnjoj sednici usvojio Rezoluciju o Srebrenici. U debati pre glasanja prvo je pročitana izjava Evropske komisije kojom se osuđuje genocid počinjen u Srebrenici pre 20 godina koji je ostavio duboke rane kako u BiH, tako i u čitavoj Evropi.

U izjavi Evropske komisije osuđuje se neusvajanje rezolucije o Srebrenici u Njujorku.

RATKO MLADIĆ I SRBI SU SILOVALI I UBIJALI PO SREBRENICI, ODJEKUJE EVROPOM! Evo šta piše u NAJNOVIJOJ rezoluciji iz EU

Tokom jutrošnje rasprave EP-a o rezoluciji o Srebrenici o kojoj će poslanici glasati kasnije danas, evropski komesar za socijalna pitanja Ginter Etinger je u ime Evropske komisije izrazio žaljenje zbog toga što je Rusija sinoć uložila veto u VS UN.

Foto: AP Foto: AP

On je istakao da Komisija snažno podržava predlog rezolucije EP i da sve zemlje Zapadnog Balkana treba da zajedno rade na pomirenju i ostvarivanju evropske perspektive.

Komisija će pomoći Bosni i Hercegovini i svim državama u regionu da se integrišu u EU i ostvare bolju budućnost za svoju decu”, kazao je on.

Rezolucija o Srebrenici uvedena je u dnevni red nakon što je predlog hrvatskog poslanika Ivana Jakovčiča da se ona donese ranije ovog meseca bio najpre odbačen, a zatim prihvaćen u vanrednoj proceduri.

Foto: AP Foto: AP

U nacrtu koji je nastao usaglašavanjem predloga koji su juče podneli predstavnici sedam poslaničkih grupa oštro se osuđuje zločin u Srebrenici, koji se u skladu sa presudama Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde označava kao genocid.

Kao odgovorne za masovnu egzekuciju više od 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka iz Srebrenice, nacrt označava “snage bosanskih Srba pod komandom generala Ratka Mladića, uz učesće paravojnih i neregularnih jedinica. To je najveći ratni zločin koji se desio u Evropi nakon Drugog svetskog rata”, piše u predlogu rezolucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    9. jul 2015 | 14:15

    Definitivno treba mo odustati od genocidne EU tvorovine okrenuti se bratskoj Rusiji

  • Xxx

    9. jul 2015 | 16:13

    Dragi zemljaci: kupujte hrvatske proizvode, kupujte u hrvatskim trgovinskom lancima pomozimo malo našim komšijama da se ekonomski poprave! U znak zahvalnosti za sve što čine za nas u evropskom parlamentu.

  • Milos

    9. jul 2015 | 14:01

    A to sto su muslimani dok ih je cuvao UN ustajali nocu i izlazili iz zastitne zone i ubijali Srbe to nigdje niko nije naveo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA