SRBIJA SE NEĆE NIKOME IZVINJAVATI! Evo šta je Zoran Đinđić govorio o ZLOČINU O SREBRENICI! (VIDEO)

- Za zločine koji su počinjeni nad Srbima i drugima treba uspostaviti ličnu a ne kolektivnu odgovornost - rekao je Zoran Đinđić

  • 23

Danas se u Srebrenici obeležava 20. godišnjica zločina, a da se njima pokloni u Potočare je otišao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Telegraf.rs vas podseća šta je ubijeni premijer Zoran Đinđić rekao o ovom zločinu!

 

VUČIĆ SE POKLONIO ŽRTVAMA: Pogledajte kako je premijer Srbije dočekan u Srebrenici! (VIDEO)

 

Zoran Đinđić je povodom zahteva američke administracije da se izvini u ime Srbije za "zlocine" u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu i povodom najave predsednika komiteta američkog senata Džozefa Bajdena, da ce pomoć američke vlade Srbiji biti uslovljena javnim izvinjenjem jugoslovenskih i srpskih vlasti rekao da se "nikome neće izvinavati" i da se "za zločine koji su počinjeni nad Srbima i drugima treba uspostaviti ličnu a ne kolektivnu odgovornost".

 

- Ako trazimo odgovornost za Srbe koji su činili zločine, želim krivičnu odgovornost i za one koji su to činili iz redova Albanaca, Muslimana i Hrvata - kazao je republički premijer tada.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximus

    11. jul 2015 | 14:49

    tako je poceo rat sa alah uekber. muslimani su pucali na srpske svatove, a NATO je gadjao civile u rs i srbiji. klinton se nije izvinio milicinim roditeljima i onima u vagonu. genocid ne postoji na polojnoj osnovi, a zlocin svaki treba osuditi.

  • Aca

    11. jul 2015 | 15:47

    Verovatno treba i Angeli da se izvinemo za nemačke žrtve u II svetskom ratu.

  • Dado

    11. jul 2015 | 12:57

    Pokoj mu duši. Da je on živ sve bi drugačije bilo, ubedjen sam da ni Kosovo nebi bilo izgubljeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA