KLINTON ŽALI ZBOG NAPADA NA VUČIĆA: Trebao je da dođe malo kasnije!

On je dodao kako ipak misli da je gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković napravio dobar potez kad je pozvao Vučića da prisustvuje obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici

  • 44

Bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je večeras, povodom napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da žali zbog tog incidenta, ali da smatra da se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju.

KLINTON ZAHVALIO VUČIĆU ZBOG DOLASKA U SREBRENICU: Očekujem i Nikolića u Potočarima!

- Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga videli - rekao je Klinton za hrvatsku televiziju RTL.

On je dodao kako ipak misli da je gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković napravio dobar potez kad je pozvao Vučića da prisustvuje obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Čuli ste šta je Duraković rekao kako je ostao živ pre 20 godine, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove porodice. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to je jako važan - naveo je Klinton, koji je obeležavanju u Srebrenici prisustvovao kao lični izaslanik aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame.

On je na kraju poručio da mu je drago da su uspeli da očuvaju mir, demokratiju i sećanje na srebreničku tragediju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija & RS

    12. jul 2015 | 10:14

    Kakav zlobnik i dusmanin..sad valja vaditi vruc krompir i smisljati razloge kako je kad je itd..Vucic trebao!? Ti ces mu dati savet, gade, umesto da napadas i osudis one koji su to smestili. Gnusam se na tvoje postojanje, psu americki.. A nasu (srpsku) mladost niko nije unistio, jel.. !?? Umesto da osudis gade, ti opravdati cin hoces time sto je Vucic trebao doci posle.. !? Mozda, nocu, zadnji, kad svi odu, da ga nebi napali!? Jel!? Bruko svetska!

  • Nada

    12. jul 2015 | 10:14

    Nista se ni sada ni pre ne bi dogodilo da ti satanisto jedan, nikad nisi postojao i da nisi toliko zla svim narodima ovde naneo. Nista ne brini, sačekaće te tvoj "milosrdni" djavo tamo gde ti je mesto.

  • dana

    12. jul 2015 | 10:04

    klintone ..pa zar mozes da budes vise cinican nego sto jesi..milosrdi andjele..svu ti milost zelim isto kao sto si i srbima zelelo 1999..gade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA