Nikolić poručio AMERICI: Srbija neće odgovarati na PROVOKACIJE

- Srbija je uložila mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu, a svojim reformama i uređivanjem države u prethodnih nekoliko godina svakako je zaslužila da što pre bude primljena u punopravno članstvo EU - rekao je predsednik Srbije

  • 0

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, rekao je u razgovoru sa zvaničnicom Stejt departmenta, Viktorijom Nuland, da je Srbija uložila mnogo napora da stabilizuje situaciju u regionu, jer je to njeno opredeljenje i od toga neće odstupiti uprkos tome što očigledno nisu baš svi u okruženju spremni da podele težinu tog posla sa Srbijom.

- Srbija postupa odgovorno prema budućnosti regiona ne odgovarajući na pojedine sporadične provokacije od strane naših suseda, a to ne doživljavamo kao našu slabost, već kao investiciju u bolji život građana - rekao je Nikolić.

Nikolić: Srbija je svojom politikom odskočila od drugih, a to se nekima ne sviđa

On je ocenio da je dobro što britanska rezolucija o Srebrenici nije prošla u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer bismo se ponovo sukobljavali umesto da svi zajedno radimo na boljoj budućnosti, gubimo vreme podsećajući se na prošlost naših međusobnih sukoba.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Nikolić je istakao da je vrlo poražavajuća činjenica to što je već sledeći dan takvu rezoluciju doneo Evropski parlament, i to na predlog poslanika iz Hrvatske, koji je trebalo da se seti srpskih stradanja u Drugom svetskom ratu i posle njega.

Srbija je uložila mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu, a svojim reformama i uređivanjem države u prethodnih nekoliko godina svakako je zaslužila da što pre bude primljena u punopravno članstvo EU, rekao je Nikolić.

IZVINITE ZA NAPAD LUDAKA - TO NISU PRAVI BOŠNJACI: Ovo EMOTIVNO pismo Vučiću BOSANKE iz Srebrenice, POTRESLO je svet!

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland istakla je da Sjedinjene Američke Države podržavaju Srbiju na njenom putu evrointegracija i da su spremne u tome da pomognu. Partnerstvo naše dve zemlje jača našim zajedničkim radom i Amerika je vrlo zainteresovana da Srbiju vidi u porodici evropskih naroda, rekla je Viktorija Nuland.

Ona je pozdravila napredak koji je Srbija iskazala prolazeći kroz reforme koje imaju za cilj modernizaciju zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA