SRBIJA UDARILA ŠAMAR HRVATIMA U EU: Hrvatska je BRUTALNO UBIJALA SRBE u OLUJI i Evropa to MORA da osudi!

Hrvatska svakog 5. avgusta u Kninu slavi najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata a ne uspostavljanje mira, slobode i demokratije, kaže se u inicijativi Evropskom parlamentu

Predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu upućena je inicijativa da ovj parlament usvoji i osudi zločine hrvatskih snaga nad srpskim civilima i zarobljenicima tokom operacije "Oluja".

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta apelovo je na predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca da podrži inicijativu da Evropski parlament usvoji Rezoluciju kojom bi se osudili zločini hrvatskih oružanih snaga nad srpskim civilima i zarobljenicima u akciji "Oluja".

HRVATI UDARILI ŠAMAR SRBIMA: Hrvatska slavi OLUJU vojnom paradom uz NATO BORBENE MAŠINE!

- Rezolucijom treba osuditi i poricanje zločin protiv Srba, tražiti od Hrvatske da prestane slaviti zločinačku akciju 'Oluja' kao državni praznik i da konačno procesuira sve ratne zločince bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost - naveo je Linta u pisanom saopštenju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Profimedia Foto: Tanjug/Rade Prelić, Profimedia

DAČIĆ ZAPRETIO: Svaku zemlju koja pošalje vojsku na paradu u Hrvatskoj koja slavi OLUJU smatraćemo ANTISRPSKOM!

On je istakao da Hrvatska svakog 5. avgusta u Kninu slavi najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata a ne uspostavljanje mira, slobode i demokratije i osudio odluku zamenika gradonačelnika Knina Željka Džepine da učestvuje u radu Organizacionog odbora za obeležavanje "Oluje", kao i najavu da prisustvuje centralnoj proslavi u Kninu ove godine.

* 250 hiljada ljudi napustilo je Hrvatsku u roku 24 sata

*  1.852 osobe ubijene su i nestale u "Oluji"

* 930 žrtava do sada je sahranjeno

* 922 lica code se u kategoriji nestalih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlah

    15. jul 2015 | 21:59

    "Hrvati su najopasniji narod na svetu, ne zato sto nesto vrede, vec sto se ama bas nicega ne stide..."

  • TT

    15. jul 2015 | 18:03

    Za samo 4 dana UZP oluje uništeno je i spaljeno 25000 srpskih kuća, 78 crkava SPC, oskrnavljeno 181 pravoslavno groblje isl. a to sve ukazuje na namere hrvatske državne i vojne vlasti da trajno proteraju većinu srpskoga stanovništva ili što bi rekao tuđman: da trajno reše srpsko pitanje. Takođe ubijanje srpskih staraca i starica koji su bili ostali je imalo za cilj da pošalje poruku svim proteranim Srbima da bi tako prošao svaki Srbin da je ostao. To sve ukazuje na plansko, organizovano, sistemsko i smišljeno etničko čišćenje od strane hrvatske vlasti.

  • Slobo

    15. jul 2015 | 10:49

    Najveci etnicki genocid Srpskog naroda u Evropi koji je pocinila Hrvatska . Kao nagradu za taj neprevazidjeni etnicki genocid nagradjeni su ulaskom u EU .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA