AMERIKANCI UDARILI ŠAMAR ALBANCIMA: Što pre zločince i ubice Srba iz OVK BRUTALNO KAZNITE!

- Neuspeh u uspostavljanju suda od strane lokalnih institucija, kao obaveze koju je Kosovo preuzelo pred međunarodnom zajednicom, znači da će se mnoge stvari vratiti unazad - rekao je novoimenovani američki ambasador na Kosovu, Gregori Delavi

  • 5

Novoimenovani američki ambasador na Kosovu Gregori Delavi, pozvao je kosovske lidere da što pre formiraju Specijalni sud za ratne zločine bivše OVK. Neuspeh u uspostavljanju tog suda, dodao je on, mnoge stvari vratiće unazad.

- Naredni dani biće od ključnog značaja. Iskreno se nadamo da će Kosovo doneti zakon kojim će se uspostaviti Specijalni sud koji će doneti pravdu za one koji su patili od onih koji su umešani u zločine - rekao je Delavi.

AMERIKANCI TRAŽE DA ALBANACI OSUDE UBICE SRBA IZ OVK: Hašim Tači i Haradinaj u strahu. Ovakav ŠAMAR Zapada nisu očekivali!

Neuspeh u uspostavljanju suda od strane lokalnih institucija, kao obaveze koju je Kosovo preuzelo pred međunarodnom zajednicom, znači da će se mnoge stvari vratiti unazad, rekao je Delavi koji će u avgustu stupiti na novu dužnost na Kosovu.

On je naglasio da emigriranje Albanaca predstavlja upozorenje da nedostaje primena zakona na Kosovu.

- Knjiga Evrope neće biti završena dok ne bude zatvoreno poglavlje o Kosovu. Kompletiranje tog poglavlja biće jedno od najvažnijih i najizazovnijih pitanja sa kojima ćemo se suočiti narednih godina - zaključio je Delavi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA