ADA JE BILA NAŠA, IMALI SMO KUĆE U CENTRU BEOGRADA: Bakir OTVORIO DUŠU i šokirao Srbe! Ovo je rekao o svom srpskom poreklu

- Tokom prvog svetskog rata iz austrijskog zatvora, deda je spasao niz uglednihsrpskih domaćina. U našoj kući je deo detinjstva proveo i Zoran Đinđić, a u tom istom dvorištu igrao se i Alija Izetbegović, nekoliko decenija pre njega - kaže Bakir Izetbegović

  • 74

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je ranije pisanje Telegrafa da je njegova porodica imala nekoliko kuća u Francuskoj ulici, na mestu gde je danas Narodno pozorište, kao i Adu Ciganliju!

 

NAJBOLJE ČUVANA TAJNA: Alija Izetbegović bio je SRBIN, a njegovi su bili VLASNICI Ade Ciganlije u Beogradu!

 

U intervjuu za NIN Bakir Izetbegović, Alijin sin pričao je i o svom srpskom poreklu.

 

DUGO ČUVANA TAJNA: Zoran Đinđić i Alija Izetbegović rođeni u istoj kući! (FOTO)

 

- Porodica Jahić je stotinama godina živela u Beogradu, posedovala je Adu Ciganliju i kuće u Francuskoj ulici. Bili su vojni zapovednici u otomanskoj vojsci i to je razlog što je Izet-beg Jahić napustio Beograd 1861. godine - kaže Bakir.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Wikipedia/Helene C. Stikkel

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Wikipedia/Helene C. Stikkel

 

On je istakao da su se Jahići iz Beograda preselili u Bosanski Šamac, gde su promenili prezime u Izetbegović po Izet-begu, a kako kaže njegov deda bio je 20 godina gradonačelnik Šamca.

 

- Tokom prvog svetskog rata iz austrijskog zatvora, deda je spasao niz uglednihsrpskih domaćina. U našoj kući je deo detinjstva proveo i Zoran Đinđić, a u tom istom dvorištu igrao se i Alija Izetbegović, nekoliko decenija pre njega. Njegova majka imala je jako dobre odnose sa Izetbegovićima.

 

On je istakao da je njegova porodica imala isprepletenu sudbinu sa Srbima i da su bili na istim stranama.

 

(Telegraf.rs / Izvor: NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herc .

    31. jul 2015 | 09:08

    STARA PRIČA ŠTO SVI ZNAMO , SAMO BLA BLA BLA Pa svi su oni Srbi .

  • Bozo

    31. jul 2015 | 09:09

    Pa sto ti sad nemas dobre odnose sa srbima

  • Ivan

    31. jul 2015 | 09:07

    Možda ste imali jer ti se neki predak Poturčio.Iz ove izjave i svaka b...la ili slepac može da vidi da ste Srpskog porekla što vi ne vidite godinama.A razloge za poturčivanj se znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA