MOGAO SAM DA NASTRADAM I OD RADOVANA KARADŽIĆA I OD ALIJE IZETBEGOVIĆA: Evo kakvom je linču bio izložen Emir Kusturica!

Iz dnevnika proslavljenog reditelja, koji je pisan 1994. godine, saznaje se kako je on doživljavao period u kome je SFRJ nestala i kako se borio sa svim pretnjama i pritiscima

  • 19

Dnevnik proslavljenog srpskog reditelja Emira Kusturice, pisan je istovremeno dok je snimao čuveni film "Podzemlje", koji možda na najbolji način svedoči o raspadu tadašnje Jugoslavije.

Kusturica je u svojom dnevniku takođe napisao kako je mogao da nastrada i od lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, ali i od Alije Izetbegovića.

Svoje misli srpski reditelj Emir Kusturica, piše u svom dnevniku za Politiku, a njegove reči prenosimo na jeziku kojem su izvorno napisane bez prepravki:

- Često se pitam u posljednje vrijeme zašto nisam na početku rata ipak otišao u Sarajevo? I pored prijetnji da će me tamo ubiti? Te prijetnje jesu bile realne. Mislim da sam mogao stradati i od Karadžića, i od Izetbegovića, kada su pred skupštinom zajedno pripucali od brige da se stvar ne iskomplikuje. Ali to nije bilo toliko važno. Nisam ja neki strašljiv čovjek. Čini mi se da kolektivni zanos i vjera u mom slučaju više, jednostavno, nemaju privlačnost... -piše Kusturica.

Foto: Profimedia/Visual movies Foto: Profimedia/Visual movies

U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA, SVE JE REŽIRAO ZAPAD I NATO: Komandant UN OTKRIVA ISTINU o Potočarima!

Po završetku rata u Bosni, nadao se da će pritisak na njega prestati, ali nije.

- Stavljena je tačka na rat u Bosni. U Parizu su potpisali mir Milošević, Izetbegović i Tuđman. Pritisak na mene nije prestao. Čini mi se da svaki mladi Bošnjak mužjak sazrijeva tek kada punim ustima pljune na mene. Kako bi me rado linčovali, pomislim često.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada@

    31. jul 2015 | 19:20

    Sta ga briga, mogu svi da mu pljunu pod prozor.

  • Sonja

    1. avgust 2015 | 10:10

    Pogresio je tada,a sada je to nemoguce ispraviti. Morace sa tim bremenom da zivi.

  • Nana

    31. jul 2015 | 14:26

    Ako se tako oseća, iskreno mi ga je žao i nije čudo što je uvek namršten.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA