SPO: Hrvatska proslavom "Oluje" SRAMOTI celu današnju Evropu!

Dok Evropska unija proslavlja 9. maj, dan sloma nacizma, Hrvatska vojnom paradom proslavlja nacistički progon iz Hrvatske više od 200.000 i ubistvo skoro 2.000 svojih građana srpske nacionalnosti - kažu iz SPO

  • 8

Srpski pokret obnove smatra da organizovanjem vojne parade povodom akcije "Oluja" Hrvatska sramoti ne samo današnju Evropu, nego i sve veliko i čovečno u svojoj istoriji i kulturi.

- Dok Evropska unija proslavlja 9. maj, dan sloma nacizma, Hrvatska vojnom paradom proslavlja nacistički progon iz Hrvatske više od 200.000 i ubistvo skoro 2.000 svojih građana srpske nacionalnosti. Ovako slaveći svoje ''oslobođenje'' od Srba, Hrvatska sramoti ne samo današnju Evropu, nego i sve veliko i čovečno u svojoj istoriji i kulturi - ističu iz ove stranke.

EVO KAKO JE TUĐMAN UBIJAO SRBE U HRVATSKOJ: Za Hrvate je BLJESAK oslobođenje, a za Srbiju ZLOČIN! (VIDEO) (FOTO)

Navodeći da je Srbin jedan od autora hrvatske himne, koja će se intonirati u slavu velikog zločina i pogroma nad Srbima, iz te stranke ukazuju da će na drugoj strani, u Srbiji, žrtve hrvatske "Oluje" tugovati.

U SPO ocenjuju da će "sukrivci za njihovu tragediju, oni koji su odbili međunarodni Plan Z-4, koji je Srpskoj Krajini garantovao federalni status u državi Hrvatskoj, ridati najglasnije i liti krokodilske suze, jer krokodil, najpre, proguta svoju žrtvu, a onda plače za njom".

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA