SRBIJO, OPROSTI, ALI NE ZABORAVI: Premijer Vučić poručio da je snaga naših suza jača od hrvatskih tenkova! (FOTO)

Srbija će moći od sada slobodno da kaže da je to bio zločin i poručio da se zločin mora oprostiti, ali nikako ne sme i ne može da se zaboravi

  • 28

Strašan zločin je bila "Oluja" i Srbija to više neće da krije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana sećanja u Sremskoj Rači, dodajući da Oluje treba da se stide oni koji su je počinili.

POČEO PARASTOS ŽRTVAMA "OLUJE": Vučić i Dodik položili vence na mostu u Rači

Nadam se, dodao je, da će Srbija moći od sada slobodno da kaže da je to bio zločin i poručio da se zločin mora oprostiti, ali nikako ne sme i ne može da se zaboravi.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Želim da reči mržnje, sukoba i osvete ne budu te koje će obeležiti današnji dan - sa Hrvatskom imamo mir, čuvaćemo ga i želeti najbolje odnose u budućnosti - rekao je Vučić.

- Dođe mi kada to znam da pitam one koji taj pogrom slave dva dana - zašto ne slavite šest dana i noći - tako ćete bar moći da se setite svakoga koga ste proterali - da ga proslavite pojedinačno - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Kako je rekao žrtve poštujemo, da se stide treba oni koji su sačinili spisak od 250.000 prognanih Srba, "kao i oni koji su se u Srbiji skrivali kao da se sve dogodilo u Ruandi, a ne na dalmatinskom Kosovu".

- Svakog dana naša Srbija biće sve jača. Da li je to naš poraz - ne bih rekao. Uostalom, snaga naših suza i sveća mnogo je veća od snage svih njihovih topova i tenkova, i moralna i ljudska i ne mogu da pobede naš spokoj i našu hrabrost kao i odlučnost da se njihovim glamuroznim paradama suprotstavimo pogledom u budućnost - rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    4. avgust 2015 | 23:40

    Ne zaboravljam, ali ni ne oprastam !!!

  • Jaaaaaa

    5. avgust 2015 | 00:32

    Niti se sme zaboraviti ni oprostiti.To nas obavezuju zrtve,koji su u najstrasnijim mukama okoncali zivot.

  • srbin

    5. avgust 2015 | 00:03

    Bravo Vučiću, hvala .. Nek se neko bar nakon 20 godina setio nas koji smo bili u toj koloni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA