ŠEŠELJ ZAPALIO ZASTAVU HRVATSKE: SRS poručio da nikada neće priznati "nezavisnu hrvatsku ustašku državu" (FOTO)

Lider radikala Vojislav Šešelj je naveo da SRS i srpske patriote nikada neće priznati "nezavisnu hrvatsku ustašku državu" dok traje, kako je naveo, okupacija Republike Srpske Krajine

  • 67

Funkcioneri i pristalice Srpske radikalne stranke protestovali su danas ispred ambasade Hrvatske u centru Beograda gde su zapalili zastave te države i poručili da nikada neće priznati "nezavisnu hrvatsku ustašku državu".

SRBIN ZAPALIO HRVATSKU ZASTAVU: Skinuo je sa zgrade pošte usred HRVATSKE!

Lider radikala Vojislav Šešelj poručio je okupljenima da već 20 godina Srbijom upravljaju "nenarodni režimi" koji su, prema njegovim rečima, formalno priznali hrvatsku ustašku državu otvaranjem njene ambasade u srpskoj prestonici.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- To još dugo nećemo dozvoliti. Nismo vas pozvali da rešavamo bilo šta po kratkom postupku, ali uskoro ćemo osvojiti vlast i mi ćemo odlučivati kojim će putem Srbija ići - rekao je Šešelj.

On je naveo da SRS i srpske patriote nikada neće priznati "nezavisnu hrvatsku ustašku državu" dok traje, kako je naveo, okupacija Republike Srpske Krajine.

Lider radikala je istakao da to neće biti rat protiv NATO i EU.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Važno je da nikada ne zaboravilo šta je srpsko i da na taj način vaspitavamo svoje potomke - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS je poručio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću da nemaju prava da Hrvatskoj praštaju bilo šta u ime srpskog naroda.

- To mogu samo žrtve na onom svetu, a na ovom svetu nema oproštaja dok ne povratimo šta je srpsko - zaključio je Šešelj.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Čekajući Šešelja, pristalice SRS blokirale su saobraćaj u Ulici Miloša Pocerca, pušatajući četničke pesme sa razglasa i noseći četničke i zastave SRS, kao i zastave sa likom svog lidera.

Na kraju skupa Šešelj je držao dve zastave Hrvatske koje su njegove pristalice polile benzinonom i zapalile na kolovozu ispred ambasade, a po završetku protesta radikali su se mirno razišli.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne podrzavam Seselja ali

    5. avgust 2015 | 18:51

    Ali za ovo defitnitivno da.Danas je taj dan i dobru im je poruku posalao kako bi bolje razumeli,oni su takav narod da izgleda sa njima ne moze fino diplomatski,niti kulturno.Sa njima izgleda treba na isti prostacki i nekulturan nacin kao sto to i sve njihove ustase rade.Sto bi Rambo Amadeus rekao "sakom ugalvu" ili narodski pravo medj rogove a dobice i to...

  • Rudonja

    5. avgust 2015 | 19:19

    Seselju pice za ovaj gest

  • Pravda za Srbe

    5. avgust 2015 | 21:55

    E moj Seselju, svi te prave ludim i bolesnim, à ne shvataju da si ti veci SRBIN od svih njih!!!!! Ziveo Seselj, nas najveci SRPSKI PATRIOTA!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA