Građani poručili: "SLOBODA ZA OLIVERA, PRAVO NA ISTINU!"

Više stotina građana se okupilo ispred zgrade suda u severnom delu Kosovske Mitrovice sa žutim trakama oko ruku, u znak podške Oliveru Ivanoviću, koji već osmi dan štrajkuje glađu, zbog produženja pritvora i nemogućnosti da se brani sa slobode

  • 2

Ispred zgrade Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici danas je održan drugi protest građana u znak podrške Oliveru Ivanoviću, koji već osmi dan štrajkuje glađu zbog odbijanja zahteva sudskog veća da mu se omogući odbrana sa slobode.

Više stotina građana se okupilo ispred zgrade suda sa žutim trakama oko ruku, kao “simbolom ugrožavanja prava i podele pravde one koja pripada Srbima koja ustvari ne postoji i one koja pripada Albancima za koju se oni bore nasilnim sredstvima i uspevaju da je dobiju uz pomoć medjunarodne zajednice”, uzvikujući parole “Kad nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost”, “Sloboda za Olivera” “Pravo na istinu”, “No pasaran”.

ĐURIĆ: Borba za slobodu Olivera Ivanovića je istovremeno i bitka cele Srbije

Igor Simić član GI SDP i odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica, podsetio je da je u nedelju u 10 časova i 30 minuta istekao rok u kome je sudsko veće trebalo da odgovori na žalbu tima odbrane u sudskom procesu zbog produženja pritvora Oliveru Ivanoviću i Dragoljubu Delibašiću.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Zamenik lidera GI SDP Ksenija Božović, prenela je podršku Vlade Srbije koju je lično preneo direktor Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije Marko Đurić, u razgovoru sa Timom odbrane Olivera Ivanovića u sedištu stranke, tokom posete sedištu stranke.

- Gospodin Đurić nam je preneo da Vlada Srbije stoji iza Olivera Ivanovića, apsolutno veruje u njegovu nevinost i da će pred najvišim međunarodnim institucijama, pre svega u Briselu da pokrene pitanje prava svih Srba na Kosmetu, posebno Olivera Ivanovića – rekla je Božović.

Protestu se pridružio i Milorad Arlov predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Vlade Republike Srpske koji je preneo pozdrave i podršku nevino utamničenim Srbima.

Zdravlje Olivera Ivanovića pogoršano, smršao 7 kilograma!

Arlov je rekao da su naši sunarodnici apsolutno uvereni u nevinost Ivanovića i pozvao srpski narod na jedinstvo, dajući primer Republike Srpske, koja je upornom i zajedničkom borbom ostvarila svoju slobodu.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Okupljenim građanima se pridružio i zamenik premijera kosovske vlade Branislav Stojanović koji je rekao da se predstavnici Srba u Vladi Kosova do sada nisu mešali dajući prostor pravdi i pravosuđu, ali da se u dosadašnjem toku suđenja pokazalo da pravo ne igra nikakvu ulogu u ovom procesu, zbog čega svojim prisustvom žele da pokažu da je na delu kršenje ljudskih prava.

-Pozivam vas na jedinstvo i istrajnost u borbi do pobede pravde i prava – rekao je Stojanović.

U prisustvu velikog broja pripadnika bezbednosnih snaga Kosovske policije, Euleksa i Kfora, mnogo veći broj nego u prvom protest se od zgrade suda uputio ka pritvorskoj jedinici uzvikujući skandirajući “Oliver”, “Dragoljub”.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста

    15. avgust 2015 | 09:21

    Слажем се што је народ изашао на улице тражећи трунку правде. Али није ми јасно да тај исти народ не изађе на улицу тражећи боље услове живота за Српску сиротињу на Косову која живи по контејнерима на ивици глади. Нико се не буни што поједини грађани Косова живе широм Србије и добијају солидну плату, а нераде. Опет се манипулише масом зарад неких политичих циљева. Оливер ако је невин на суду ће доказати, а потом наплатити одштету .

  • Blickrig

    15. avgust 2015 | 21:03

    Pa veruj euleksu ima da prodjes kao oliver

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA