KO PREŽIVI, NEKA PRIČA: Srpske partije u DUGOVIMA DO GUŠE izlaze na IZBORE!

Najviše novca imaju naprednjaci, koji su dominantni na političkoj sceni, a za prodorniju kampanju mogu da se izbore još samo socijalisti. Demokrate su u blokadi, a sa parama kubure i liberali, radikali i DSS, koji se ipak nadaju da će na sledećem glasanju preskočiti cenzus

  • 6

Ukoliko budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, stranke će voditi bitku sa političkim protivnicima ali i finansijama. Kase mnogih stranaka su "tanke" ili u minusu i pod blokadom, pa će biti teško sakupiti novac za kampanju.

Najviše novca imaju naprednjaci, koji su dominantni na političkoj sceni, a za prodorniju kampanju mogu da se izbore još samo socijalisti. Demokrate su u blokadi, a sa parama kubure i liberali, radikali i DSS, koji se ipak nadaju da će na sledećem glasanju preskočiti cenzus. Baš zbog debelog minusa, mnogi ne mogu dodatno da se zaduže.

SRBI U MARTU IZLAZE NA IZBORE? Evo za koga će sve narod moći da glasa

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić, kaže da će naprednjaci kampanju finansirati po zakonu i da to rade od prvog dana nastanka.

- Jako smo štedljivi i ne dugujemo nikom ništa - rekao je Gašić.

S obzirom da su u dugovima, i račun im je u blokadi već pola godine, lider DS Bojan Pajtić kaže da njihovi problemi nemaju veze sa kampanjom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kampanje s epo našim zakonima finansiraju sa posebnog računa, tako da naši problemi nemaju veze sa kampanjom - objasnio je Pajtić.

Slično razmišlja i portparol LDP Jovan Najdenov.

- Učestvovaćemo na izborima na svim nivoima kad god budu raspisani. Kada se bude znao datum razmišljaćemo o finansiranju kampanje. Kredite nećemo uzimati.

U SDS kažu da rade u teškim uslovima, ali da će ipak izaći na izbore, dok iz SRS tvrde da spremno dočekuju izbore sa kadrovskim promenama i sređenim stanjem u centrali. očekuju i finansijsku pomoć simpatizera.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

ISTRAŽIVANJE: Vučić i SNS imaju APSOLUTNU PODRŠKU građana, opozicija stoji KATASTROFALNO!

Ako je sudeći prema prethodnoj kampanji i za ovu će biti potrošeno prilično "miliona dinara". Naprednjaci su 2014. potrošili 942 miliona dinara, SPS 342 miliona, dok je SDS potrošio 173 miliona dinara. LDP su izbori koštali 165 miliona dinara, DS 100 miliona, dok je DSS potrošila 96 miliona dinara. Radikali su prošli najbolje, kada su u pitanju troškovi za kampanju sa "samo" 15 miliona dinara.

Da li će novac stranke koristiti prema pravilima, kontrolisaće Agencija za borbu protiv korupcije  sa 165 posmatrača.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mio morozo

    21. avgust 2015 | 10:24

    Ni jedna partija tj.stranka po Ustavu ne može na izbore ako duguje pare ! A gde su za njih IZVRŠITELJI ili uterivaci dugova - jer im ide kamata na dug? Nama građanima već plene i šalju izvrsitelje za 8.000 dinara duga (poreza,struje..)!!!

  • Xy

    21. avgust 2015 | 09:59

    Opet će da troše narodne pare za nepotrebne izbore.Pa izbori su bili dvanaeste i četrnaeste god.A treba da su na svake četiri.Što je mnogo,mnogo je jer rezultati neće biti mnogo različiti od prethodnih

  • Nana

    21. avgust 2015 | 10:18

    A pare iz inostranstva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA