VUČIĆ: Svi sporazumi u Briselu su potpisani, otvoren je evropski put Srbije!

Vučić je rekao da je delegacija Srbije obavila odličan posao i da će svi sporazumi biti obelodanjeni. Potpisana su sva četiri sporazuma - o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici

  • 45

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u Briselu potpisana sva četiri sporazuma - o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i ocenio da su to dobri sporazumi koji garantuju sigurnost i opstanak Srbima na Kosovu.

PREGOVORI U BRISELU: Rešene telekomunikacije!

- Večeras se uspostavlja Zajednica srpskih opština. ZSO će imati široka ovlašćenja, predesnika, potpredsednika, skuštinu, savet, grb, zastavu... Moći će da se finansira iz Srbije, i to je nedvosmisleno rečeno da Srbija ima to pravo - naglasio je Vučić, u izjavi RTS.

Vučić je rekao da je delegacija Srbije obavila odličan posao i da će svi sporazumi biti obelodanjeni.

On je rekao da je delegacija Sribje ceo dan razgovarala sa predstavnicima EU, a da je tak na kraju videla delegaciju kosovskih Albanaca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Premijer je izjavio večeras da je nakon potpisivanja sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici otvoren evropski put Srbije.

Vucić je rekao da smo obavili dobar posao, da to znači velike stvari i otvaranje poglavlja i da je evropski put Srbije otvoren.

Kako je naveo, uzimajući u obzir okvir u kojem se naša delegacija kretala, "postignuto više nego što je očekivano".

- U svakom slučaju nisam nezadovoljan ovim što smo postigli i sa radošću ću ići u septembru našem narodu na KiM. Ići ću na dva dana...Čestitam formiranje ZSO našem narodu na KiM" - rekao je.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    25. avgust 2015 | 20:54

    Ovo je odlično i za svaku pohvalu. Bravo!

  • giga

    25. avgust 2015 | 20:31

    Sjajna vest za sve nas!

  • Flower Girl

    25. avgust 2015 | 21:06

    Lepo za našu stranu. Naši ljudi su zaista zaslužili da mogu malo da odahnu posle svega što su preturili preko glava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA