VUČIĆ: I mene i MMF brinu strukturne REFORME u slučaju izbora

- Ko će da sprovodi restruktuiranje u železnicama, u EPS-u ili da sprovede racionalizaciju javne i lokalne uprave kada imate izbore? Ko će da rešava loše kredite?... - objasnio je srpski premijer zbog čega je u dilemi oko raspisivanja vanrednih parlamentarni izbora

  • 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da i njega kao predsednika reformske vlade i MMF brine sudbina strukturnih reformi u slučaju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, te da je to razlog što još razmišlja da li će se odlučiti na takav potez.

 

Predstavnii MMF ne nameravaju da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije, to jest u pitanje da li hoćemo ili nećemo imati izbore, te ističu da je to odluka Srbije i njenih političkih aktera, preneo je Vučić novinarima na Bledu.

 

On je rekao da MMF takođe nema nikakav problem ni kad je reč o fiskalnoj disciplini:

 

- Ono što predstavlja problem nije fiskalna disciplina, jer oni (MMF) znaju da onaj ko je u Vladi ne bi plaćao izbore, ne bi kupovao izbore, kao što se dešavalo 2012 - precizirao je Vučić stav koji su mu izneli predstavnici MMF-a.

 

ISTRAŽIVANJE: SNS najpopularnija stranka sa 51odsto podrške, a poverenje Vučiću dalo je 56 odsto ispitanika

 

- Oni, međutim, imaju pravo kada pominju zabrinutost, a to muči i mene, jer bi u suprotnom rekao da idemo na izbore - objasnio je Vučić i ponovio da se zabrinutost tiče ishoda i nastavka strukturnih reformi.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Ko će da sprovodi restruktuiranje u železnicama, u EPS-u ili da sprovede racionalizaciju javne i lokalne uprave kada imate izbore? Ko će da rešava loše kredite?... - objasnio je premijer šta izaziva dileme.

 

Prema njegovim rečima, MMF misli da će strukturne reforme da zastanu, "a to je nešto što impresivni program, koji treba da bude završen do 2017, ne može da istrpi", naglasio je Vučić.

 

Zato je, kaže, i govorio da su šanse za održavanje izbora 50:50.

 

- To je ozbiljan razlog zbog kojeg ćemo dalje razmatrati odluku o izborima - najavio je Vučić.

 

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don....

    31. avgust 2015 | 14:59

    Ma kakvi bre izbori teraj daljee...!!!

  • Patriota

    31. avgust 2015 | 14:58

    KAakvi izbori i za koga? Par izgublhenih likova koji se vrte u krugu sopstvenih lazi? Pajtica koji kaze kandidujem se za prdmijera Srbije,jer ga jedino interesuje njegovo dupe i gde dalje da drpa posto je ispusio u pokrajini? Za Tadica manekena? Cedu koji vise nezna ni sta mlati. Oni nemogu da rese minuse svojih partija,a sad ce da vode drzavu. MOLIM VAS????? Zavrsite vi ove reforme do kraja,a onda na izbore pa da vidimo ko koliko vredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA