ISTRAŽIVANJE: SNS najpopularnija stranka sa 51odsto podrške, a poverenje Vučiću dalo je 56 odsto ispitanika

Trećina biračkog tela, 69 odsto, zna za koga bi glasalo, a na pitanje da li treba istovremeno održati republičke, pokrajinske i lokalne izbore - "da" je odgovorilo 36 odsto, "ne" 32 odsto i 32 nema stav, rezultati su istraživanja agencije Faktor plus

  • 74

Srpska napredna stranka ima podršku 51 odsto birača, a jedino njenom lideru Aleksandru Vučiću veruje i odobrava ono što radi 56 odsto ispitanika, reziltati su danas objavljenog istraživanja agencije Faktor plus.

Na pitanje da li biste izašli na izbore kada bi se održali u nedelju, 50 odsto anketiranih je odgovorilo potvrdno, 27 odsto sa "ne", a 23 odsto - "ne znam", rekao je na konferenciji za novinare politički analitičar Dejan Vuk Stanković, koji očekuje da će definitivna odluka o održavanju izbora biti doneta u septembru.

Najveći rejting u avgustovskom političkom barometru Faktor plusa ima SNS 51 odsto, a slede je SPS devet, DS sa sedam, a cenzus bi prema tim istraživanjima prešla jedino SRS 5,8 odsto. Slede zatim SDS 3,1 odsto, PUPS 3,1, SDPS 3,0, Dveri 2,9, DS S 2,8, SNP 1,3, LDP 1,2 i "Dosta je bilo" 1,0, JS 0,6 odsto.

SRPSKI VOJNICI SPREMNI ZA PARADU U PEKINGU: Evo kako izgledaju njihove poslednje pripreme! (FOTO)

Dejan Vuk Stanković kaže da bi manjine dobile zbirno 4,0 odsto. On smatra da SPS ima najstabilniju poziciju, jer bi zajedno sa sadašnjim koalicionim partnerima osvojio između 13 i 15 odsto. Kaže da DS ima unutrašnja previranja i dugove, kao i da se ne zna još da li ćemo dobiti srpsku Sirizu. 

Vuk Stanković, takođe, ne očekuje, novi DOS odnosno koaliciju između LDP, DS i SDS, ali očekuje koaliciju između Dveri i DSS koje bi tako mogle da uđu u parlament.

Dejan Vuk Stankovic

On je rekao da su na rejting SRS uticala dešavanja oko Haškog tribunala i lider radikala Vojislav Šešelj koji je privukao pažnju javnosti.

Jedino Vučiću veruje većina ispitanika 56 odsto, 31 odsto mu ne veruje, a 13 nema stav. Predsedniku Srbije Tomislavu Nikolić veruje 32 odsto ispitanika, 46 odsto mu ne veruje, 22 odsto nema stav.

Lideru SPS Ivici Dačicu veruje 30 odsto, 41 ne, 22 nema stav, ministarki građevine Zorani Mihajlović veruje 30 odsto, 36 ne, 34 nema stav, ministru energetike Aleksandru Antiću veruje sedam osto, 60 odsto ne, a 33 nema stav.

O OVOJ BORBI VITEZOVA PRIČA CEO SVET: Evo kako su mačeve ukrstili Srbi i Hrvati (VIDEO)

Slično je prošao i lider DS Bojan Pajtić kome devet odsto veruje, 63 ne, a 28 odsto nema stav. Lideru SDS Borisu Tadiću veruje 12 odsto, 52 odsto ne i 36 nema stav, a Šešelju veruje 12 odsto, 57 ne, 31 nema stav.

Trećina biračkog tela - 69 odsto zna za koga bi glasalo, a na pitanje da li treba istovremeno održati republičke, pokrajinske i lokalne izbore - "da" je odgovorilo 36 odsto, "ne" 32 odsto i 32 nema stav.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

KO PREŽIVI, NEKA PRIČA: Srpske partije u DUGOVIMA DO GUŠE izlaze na IZBORE!

Na pitanje - ukoliko bi bili raspisani opšti izbori, da li bi podržali istu stranku ili izbornu listu na predstojećim republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima, 44 odsto je reklo - da sigurno, 33 odsto - da verovatno, pet odsto - ne sigurno, devet odsto - ne verovatno i devet odsto na znam ili nemam stav.

Uzorak od 1.250 ispitanika nije obuhvatio KiM, a prkupljanje podataka je obavljeno od 26. do 30. avgusta.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    31. avgust 2015 | 20:25

    Srbija je postala stabilna , mirna, konstruktivna država , koja drži do svoje reći , ali i da se prema nama odnosi sa poštovanjem i uvažavanjem .Prija mi kada najmoćniji političari sveta sa odobravanjem gledaju na postupke srpske vlade i Premijera ,prazne priče i obećanja sitno cinično politikanstvo je dodijalo svima. Građani , narod naše Srbije hoće rezultate a ne demagogiju devedesetih i ništavilo s početka dvehiljaditih .

  • mikica

    31. avgust 2015 | 19:52

    cinjenica je da su ljudi videli ko se bori za njihov bolji zivot i napredak i na osnovu toga odlucili se za onog ko to u buducnosti moze da im obezbedi...

  • gogi

    31. avgust 2015 | 20:07

    Ceo njegov rad se vidi zato i ne cudi ovoliki rejting

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA