VUČIĆ: Čim bude izabran, pozvaću novog premijera Hrvatske da poseti Srbiju

- Čekamo da se završe izbori. Iskoristiću priliku da izabranog premijera Hrvatske odmah pozovem. Što se mene tiče predsednici Hrvatske i hrvatske Vlade uvek su dobrodošli u Beograd - rekao je srpski premijer

  • 99

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da će pozvati novog hrvatskog premijera, čim bude izabran, da poseti Srbiju. On je, nakon panela na kojem je učestvovao u okviru Strateškog foruma u Bledu, upitan da li ga je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pozvala da poseti Zagreb, rekao da je često u glavnom gradu Hrvatske.

- Čekamo da se završe izbori. Iskoristiću priliku da izabranog premijera Hrvatske odmah pozovem. Što se mene tiče predsednici Hrvatske i hrvatske Vlade uvek su dobrodošli u Beograd - podvukao je Vucić.

TV DIJALOG VUČIĆA I RAME: Evo šta su rekli o Kosovu, velikoj Albaniji, utakmici... (FOTO)

Upitan za inicijativu predsednice Hrvatske Grabar-Kitarović i njenog slovenačkog kolege Boruta Pahora da se pod hitno sazove sednica EU o jugoistočnoj Evropi zbog talasa izbeglica, Vučić je kazao da su takve inicijative uvek dobrodošle.

- Svaki razgovor je dobar i blagorodan za sve nas. Svaki put kada se sretnemo mi razgovaramao. I danas sam na kratko razgovarao sa hrvatskom predsednicom. Super je kada možemo da razgovaramo, jer je to dobro za sve nas, spustiće tenzije u regionu koje su narasle zbog izbora i komemoracija različitih događaja - objasnio je Vučić.

Srpski premijer je podvukao da je vreme da više i češće razgovaramo, probleme rešavamo, a ne gomilamo.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vedran

    1. septembar 2015 | 14:38

    Odgovorno ponasanje Premijera, susede ne mozete da birate sa njima morate da zivite

  • Ivan

    1. septembar 2015 | 09:56

    Srbija je za saradnju sa svima.

  • Svetlana

    1. septembar 2015 | 09:51

    Sasvim normalna stvar.Pa Srbija se oduvek zalaže za dobrosusedske odnose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA