Vekarić: Šešelj može da dođe u Srbiju

Srpsko Tužilaštvo nema ništa protiv da Vojislav Šešelj dođe kući, da mu se pruži adekvatna nega, a da se potom vrati u Hag i da učestvuje u postupku, kaže zamenik tužioca za ratne zločine Srbije

  • 0

Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić kaže da je država spremna da podrži dolazak predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja kome se sudi u Haškom tribunalu.

- Šešeljevo zdravlje je zaista ugroženo, o njemu vode računa, kao i o drugim zatvorenicima, a dobija i medicinsku pomoć, ali on isključivo želi njegove lekare koji od toga prave politički slučaj, a to je problem - rekao je Vekarić.

On je dodao da domaće Tužilaštvo nema ništa protiv da Vojislav Šešelj dođe kući, da mu se pruži adekvatna nega, a potom da se vrati u Hag i da učestvuje u postupku.

Vekarić ne veruje da će Šešelj stići u Srbiju do 6. maja ukoliko je danas podneo odgovarajući zahtev. Najveći problem je što se protiv njega vode postupci za nepoštovanje suda, dodao je Vekarić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA