Dačić: Po stoti put pucaju na mene istim metkom

Dačić je upitao kako je moguće da njemu, kao tadašnjem ministru unutrašnjih poslova, niko nije skrenuo pažnju na to da postoji bezbednosni rizik, odnosno da se Radulović bavi organizovanim kriminalom

  • 2

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas povodom objavljivanja snimka njegovog susreta sa Rodoljubom Radulovićem, da taj sastanak nije bio tajni, već je reč o tajnom snimku i da je očigledno da je to urađeno kako bi se moglo koristiti za političke ucene.

KADA SE DELE PARE, NISMO DEO EU, A KADA SE DELE IZBEGLICE, ONDA JESMO! Evo šta je Dačić poručio Briselu

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić tvrdi da se objavljivanjem snimaka njegovog susreta sa Rodoljubom Radulovićem na njega po stoti put "puca istim metkom" i da to služi onima koji hoće da budu iznad države.

- Nije ovde reč o tajnom sastanku već o tajnom snimku - naveo je Dačić u pisanoj izjavi medijima nakon što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila na svom sajtu snimke susreta Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, iz 2008. i 2009. godine sa vrhom MUP-a, uključujući i tadašnjeg ministra policije Dačića.

Dačić je, gostujući na TV Prva, rekao da snimak nije ništa novo, da poznaje Radulovića više od 10 godina i da se s njim sastajao u vreme kada ovaj nije imao kriminalni dosije.

Dačić je upitao kako je moguće da njemu, kao tadašnjem ministru unutrašnjih poslova, niko nije skrenuo pažnju na to da postoji bezbednosni rizik, odnosno da se Radulović bavi organizovanim kriminalom.

Dačić je rekao da je bio lice pod pratnjom od 2008. godine, sastanak je bio održan na javnom mestu u prisustvu tri policajca, i pokazao na policajca iz svoje pratnje koji je bio prisutan i prilikom tog susreta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, on je dobio prvi primerak Bele knjige u kojoj su evidentirane kriminalne grupe i njihovi članovi, a u kojoj nije bio naveden i Radulović. Tek dve godine kasnije se, navodi Dačić, izašlo s krivičnom prijavom protiv Radulovića.

Dacić kaže da je očigledno postojala želja da on bude uvučen u tu priču i da se tajni snimci njegove javne komunikacije sa Radulovićem, koju nije krio, kad tad zloupotrebi u političke svrhe.

- Kome ovo odgovara? Samo onima koji su već najavili da će da padne vlada zbog ovoga - rekao je Dačić i dodao da sastanak nije krivično delo, ali se može koristiti za političke ucene.

Dačić je naveo da snimci ne predstavljaju ništa novo, da se o njima i ranije pisalo i govorilo, dodajući da je u to vreme nekoliko puta razgovarao sa Radulovićem, koga poznaje više od deset godina, i da on tad nije imao kriminalni dosije.

Dačić je rekao da je sedam godina lice pod policijskom zaštitom i da su za njegovu bezbednosnu i kontraobaveštajnu zaštitu bili zaduženi policija i BIA, a da ga niko nikad nije upozorio da je Radulović bezbednosno opasna ličnost za zemlju zbog učešća u međunarodnoj trgovini narkoticima.

Takođe, navodi, kad je bio u koaliciji sa Demokratskom strankom u sledeće tri godine niko nikada nije dovodio u pitanje njegovu poziciju ministra unutrašnjih poslova, nego su i "tražili da nastavimo koaliciju posle izbora 2012. godine".

- Dakle, ovde nije reč o tajnom sastanku već o tajnom snimku. Na ručku koji je tajno snimljen bila su prisutna oko mene trojica policajaca, kakav je to tajni sastanak na javnom mestu!? U objektu MUP-a nalazi se policija, niko ne može da uđe dok ga oni ne puste. I za svakoga se izvrši bezbednosna provera. Zanimljivo je da nije mogao da uđe kelner prilikom večere za jednog inostranog ministra ili majstor za popravku klime jer nisu prošli bezbednosnu proveru, bili su sumnjivi, a prošao je Radulović. Kako to, ako je bio pod sumnjom i praćenjem - upitao je Dačić.

Foto: MUP Foto: MUP

On je dodao i da MUP i bezbednosne službe, kao i tužilaštvo, sve te materijale poseduju već skoro sedam godina i da su imali priliku i vreme da dobro sagledaju prirodu njegovih kontakata.

Inače, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, KRIK, objavila je danas na svom sajtu snimke susreta Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, sa vrhom MUP-a, uključujući tadašnjeg ministra policije Ivicu Dačića, 2008. i 2009. godine.

Radulović, poznatiji u javnosti kao Miša Banana ili Miša Amerika, trenutno je u bekstvu. Oznacen je kao blizak saradnik Darka Šarića, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina. U istom postupku Radulović je osuđen na 12 godina i šest meseci zatvora.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • melb

    8. septembar 2015 | 14:17

    Raspustite citavu DB ili kako se vec to zlo zove. Sta ce nam to, i kakvo nam je dobro to ikada donelo

  • ja

    8. septembar 2015 | 07:59

    Koji "bitan " baja !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA