Vulin: Migranti neće moći nazad iz Mađarske

Vulin je objasnio da oni migranti koji pređu u Mađarsku i budu evidentirani u toj zemlji, a nakon toga na silu vraćeni u Srbiju, neće biti prihvaćeni

  • 7

Migranti koji ne uspeju da pređu mađarsku granicu i ostanu na ničijoj zemlji moći će da se vrate u Srbiju i borave u prihvatnim centrima, dok oni koji pređu u Mađarsku, neće biti prihvaćeni u Srbiji, izjavio je večeras ministar Aleksandar Vulin.

MAĐARSKA ZATVORILA VAZDUŠNI PROSTOR: Policija propušta manje grupe izbeglica (FOTO)

Vulin je objasnio da oni migranti koji pređu u Mađarsku i budu evidentirani u toj zemlji, a nakon toga na silu vraćeni u Srbiju, neće biti prihvaćeni.

- Mi nikoga na silu nećemo zadržavati na našoj teritoriji i samim tim nećemo dozvoliti nijednoj zemlji da na silu i bez odgovarajuće zakonske procedure i readmisije bilo koga vrati na našu teritoriju - rekao je Vulin Tanjugu.

Upitan šta će biti sa tim migrantima, Vulin je rekao da to više neće biti odgovornost Srbije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To više nije naša odgovornost, oni su na teritoriji Mađarske i očekujemo od mađarske države da se prema njima ponaša kako dolikuje - rekao je Vulin.

U Mađarskoj će od ponoći stupiti na snagu paket amandmana kojima se pooštravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji, usvojen u parlamentu 4. septembra.

Ivanišević: Srbija neće prihvatiti izbeglice koje Mađarska bude vraćala

Novine koje nove mere podrazumevaju su i učešće vojske u kontroli granice, krivično gonjenje onih koji su je ilegalno prešli, kao i ubrzani procesi razmatranja zahteva za azil.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YM

    15. septembar 2015 | 07:52

    Dali covece ti znas sta govoris.Oni migranti koji ne udju Madjarsku moci ce da ostanu u Srbiji.I tako do oko 500000 za pocetak,alo bre..

  • obilic

    16. septembar 2015 | 10:12

    Sta je sa ovim vulinom kako se osisao nesto mi je cudan

  • Viktor Orban

    15. septembar 2015 | 07:41

    A kako ćeš ih zadžati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA