SVI U ŠETNJU, SVI NA GEJ PARADU! Evo ko će od SRPSKIH MINISTARA i POLITIČARA šetati na Paradi ponosa

Tradicionalno, početkom jeseni, u Beogradu se održava Parada ponosa, gde se osim pripadnika LGBT zajednice okupe i građani koji žele da im daju podršku, među njima i političari. Telegraf.rs je pitao naše funkcionere da li će biti u nedelju na Paradi ponosa, evo šta su rekli

  • 35

Još tri dana dele Srbiju od održavanja nove Prade ponosa, na kojoj će pripadnici LGBT zajednice i ove godine prošetati glavnim ulicama Beograda, mnogi ministri i srpski političari podržali su ovogodišnji Prajd, a Telegraf.rs vam otkriva ko će od funkcionera u nedelju i prošetati beogradskim ulicama!

RAT GEJEVA: Ko su "kumovi" homoseksualaca? Pretnje! Optužbe! (FOTO)

U nedelju, 20. septembra, održaće se dve parade jedna je GEJ PRAJD, a druga je TRANS PRAJD, čime će pripadnici LGBT zajednice izraziti svoj portest zbog položaja i problema sa kojim se suočavaju u društvu.

SRBIJA ĆE OVE JESENI IMATI DVE PARADE PONOSA: Otkrivamo otkud ovo i ima li razdora u LGBT zajednici!

Podršku u borbi za ta prava među prvima su dali političari, ministri, ambasadori i drugi funkcioneri, a Telegraf.rs vam otkriva i ko će od njih biti na ulicama toga dana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poznato je da brojni ambasadori u Srbiji godinama daju podršku Paradi ponosa i da su prošle godine mnogi od njih bili viđeni na Prajdu, a među njima su Majkl Kirbi i Majkl Devenport. Prošle godine su šetali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali (najavio da će i ove godine), ministar kulture Ivan Tasovac i mnogobrojni političari, a i ove godine su podršku i učešće u šetnji najavili i brojni ministri Vlade Srbije, ali i funkcioneri pojedinih stranaka.

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički kaže za Telegraf.rs da podržava borbu za prava LGBT zajednice i da će i ove godine učestvovati u šetnji.

- Podržavam održavanje Parade ponosa, a potrudiću se da im i ove godine, baš kao i prošle pružim podršku i simboličnom šetnjom kroz grad - kaže Udovički.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ministarka za evrointegracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović takođe je izrazila podršku ovogodišnjem Prajdu.

- Apsolutno podržavam održavanje Parade ponosa i uzeću učešće u njoj, simboličnom šetnjom - kaže ministarka Joksimović za naš portal.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Lider LDP-a Čedomir Jovanović bio je prošle godine jedan od učesnika Parade ponosa, a da li će i ove godine šetati beogradskim ulicama za Telegraf.rs kaže:

- Moja podrška nikada nije bila sporna. Naravno da ću i ove godine sa suprugom prošetati ulicama Beograda na Prajdu.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Jedan od politčara koji nema problem sa ovim pitanjem, je šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović, a on kaže za Telegraf.rs da još uvek nije doneo konačnu odluku o odlasku na Paradu ponosa u nedelju.

SRBI PONOVO IZLAZE NA IZBORE? Šokiraće vas ko JEDVA ČEKA novu izbornu utakmicu!

- Još uvek nisam odlučio da li ću ići, videću. U celoj priči dobro je to što pitanje LGBT zajednice i Parade više nisu polarizujuća tema u oblasti ljudskih prava, i svaka manijina u Srbiji ima pravo na okupljanje po zakonu i Ustavu. Naravno, sve to pod uslovom da ne ugrožava druge, tako da ne vidim razlog da se i pripadnici ove manjinske zajednice okupe i bore za svoja prava - rekao nam je Stefanović, koji je prošle godine bio jedan od učesnika Prajda.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

I njegova stranačka kolegnica, portparolka demokrata Aleksandra Jerkov, kaže za naš portal da će verovatno ići na Paradu ponosa, jer je i prošle godine to učinila.

- Nema razloga da ne odem, uvek im dajem podršku, pa nema razloga da to ne uradim i ovom prilikom.

SAD JE STVARNO PRESEKSI: Pogledajte - portparolka DS-a SMRŠALA i ZATEGLA SE do neprepoznatljivosti! (FOTO)

Foto: Fejsbuk / Aleksandra Jerkov Foto: Fejsbuk / Aleksandra Jerkov

O položaju LGBT zajednice u Srbiji kaže:

- Niko nema prava da maltretira druge građane, a položaj LGBT populacije kod nas može se promeniti samo ako se adekvatno kazne oni koji diskriminišu i nasilno se ponašaju prema ovoj zajednici - kaže naša sagovornica.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(M. P. / D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veky

    17. septembar 2015 | 19:58

    Dan jedinstva za Grobare i Delije

  • Okrim

    17. septembar 2015 | 19:21

    Ako si političar, ne smeš da izraziš neslaganje. Jel to u redu? Nije li to nasilje nad slobodnim mišljenjem? Ja imam prijatelje homoseksualce. Ništa im ne smeta. Ali mi NE PADA NA PAMET, da podržim paradu jer je ispolitizovana i zato pokvarena stvar.

  • Majka brate

    17. septembar 2015 | 20:45

    Bolje da dodjete kod mene u berbu kukuruza nemam mnogo sedam hektara taman da se prosetate i da se nadisete vazduha cistog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA