SRBIJA JE SIGURNA ZEMLJA ZA INVESTICIJE: Svetska banka pohvalila Vladu Srbije i Vučića!

- Srbija je dobila pohvale Svetske banke za ekonomske reforme i to je znak da je Srbija sigurna zemlja za investiranje - kaže premijer Srbije

  • 59

Srbija je dobila pohvale Svetske banke za ekonomske reforme i to je znak da je Srbija sigurna zemlja za investiranje, napisao je premijer Aleksandar Vučić na Tviteru nakon razgovora sa direktorom te međunarodne institucije Dzim Jong Kimom.

EVROPA NIJE POTPUNA AKO U NJOJ NEMA SRBIJE! Evo šta je Bajden PORUČIO Vučiću tokom razgovora OČI U OČI! (FOTO)

On je novinarima u Vašingtonu, posle tog sastanka, rekao da je Svetska banka zadovoljna onim što je Srbija do sad uradila i da između naše zemlje i te finansijske institucije nema otvorenih pitanja i razmimoilaženja u stavovima, ali da predstoji još teškog posla.

Premijer je preneo i reči direktorke kancelarije Svetske banke za Jugoistocnu Evropu Elen Goldstin, koja je kazala da će Srbija, ukoliko nastavi sa reformama bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazi, uskoro u regionu biti ubedljivo najbolja zemlja.

- To nije mali podstrek i na nama ostaje da radimo vredno i dobro i siguran sam da ćemo u Svetskoj banci imati dobrog partnera - rekao je Vučić.

Upitan da li Srbija ima problem sa odobrenim, ali nerealizovanim kreditima Svetske banke, Vučić je rekao da to nije veliki i odlučujući novac za državu i javne finansije.

- To je naša nedovoljna sposobnost da procenimo da li su nam neki krediti potrebni, ali to je manji problem. On će se rastezati godinu ili dve, ali to je svejedno, kad govorimo o državi i javnim finansijama, to nije beznačajan, ali ni odlučujući ni velik novac - kaže Vučić.

Premijer je sa čelnicima Svetske banke razgovarao o pronalaženju partnera u okviru javno-privatnog partnerstva za aerodrom "Nikola Tesla", PKB, kao i o rešavanju problema nenaplativih kredita, posebno u Farmakomu.

- Gledamo kako da zajedno rešimo te probleme i da istovremeno uz mere fiskalne konsolidacije podsičemo rast naše privrede - rekao je Vucić.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Kako kaže, bilo je reči o reformama u Srbiji, konkretnim problemima, o tome na koji način se u Srbiju može vratiti preduzetnički duh i jake radne navike, kao i o obučavanju i pripremi budućih generacija za posao i razvijanje privatnog biznisa.

On je dodao da je sa predstavnicima Svetske banke razgovarao i o programu za rani razvoj dece, koji se razvija u partnerstvu Svetske banke, fondacije Novak Đoković i srpske vlade.

Vučić je naveo da Srbija sad ima priliku da se pozicionira za sledećih 50 godina kao država koja štiti evropske vrednosti i vrednosti savremenog čovečanstva.

- Onako kako smo se loše pozicionirali u svetu prethodnih 30 godina, uveren sam da je sad prilika da repozicioniramo našu zemlju za narednih 50 godina - rekao je Vučić, ističući da Srbija uživa sve veći ugled u svetu jer je pouzdan partner koji ispunjava sve što je dogovoreno.

Upitan šta očekuje od razgovora sa državnim sekretarom Dzonom Kerijem, Vučić je rekao da očekuje dalju podršku za Srbiju.

Premijer je posetu nastavio učešćem na ekonomskom forumu, u organizaciji Privredne komore Sjedinjenih Država, koji je okupio više od 20 američkih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji, preneo je RTS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Musketar

    16. septembar 2015 | 17:14

    Nikad sigurnija i nikad stabilnija.

  • Goga

    16. septembar 2015 | 15:48

    Pohvalne reci Sveztske banke na racun Srbije su dobar signal za ulazak novih investicija u Srbiju.

  • Toreador

    16. septembar 2015 | 18:41

    Srbija je u ekonomskom smislu napredovala najvipe od svih zemalja u regionu i nema idleme da je lider.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA