VUČIĆ ZA CNN: Srbija postupa u skladu sa evropskim vrednostima

Vučić je rekao da je Srbija prva zemlja na putu izbeglica od Bliskog istoka i severne Afrike koja ih registruje, navodeći da im pružamo pomoć, prema njima se ponašamo dobro i da su zadovoljni tretmanom koji imaju

  • 3

Premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras za Si-En-En da je Srbija po pitanju izbegličke krize postupila u skladu sa evropskim vrednostima i, izrazivši zabrinutost zbog situacije na srpsko-mađarskoj granici, pozvao EU da izađe sa sveobuhvatnim rešenjem.

SITUACIJA NA HORGOŠU SE SMIRUJE: Povređeno 300 osoba, Mađari postavili žicu umesto kapije! (FOTO) (VIDEO)

Vučić je u direktnom uključenju za tu američku televiziju rekao da EU treba da reaguje zbog poslednjih događaja na srpsko-mađarskoj granici i naglasio da je Srbija do sada ispunila sve svoje obaveze.

- Problem Srbije je to što naše komšije podigle zid, žicu i sad smo deo problema, iako smo se ponašali na evropski način. Sad čekamo rešenje i reakciju Evrope - rekao je Vučić i dodao da će o tome razgovarati i sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, sa kojim će se sastati danas u Vašingtonu.

Vučić je rekao da je Srbija prva zemlja na putu izbeglica od Bliskog istoka i severne Afrike koja ih registruje, navodeći da im pružamo pomoć, prema njima se ponašamo dobro i da su zadovoljni tretmanom koji imaju.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Premijer je napomenuo i da izbeglice ne žele da ostanu u Srbiji, ali ni u Mađarskoj, već idu dalje, ka Nemačkoj ili skandinavskim zemljama.

MIGRANTI IH POZDRAVILI APLAUZOM: Srpska policija došla na granicu s Mađarskom!

- Neko mora da kaže kakvo je ponašanje i pozicija Evrope po tom pitanju i mi ćemo svoje ispuniti. Ali mi smo uradili sve po evropskim pravilima i u skladu sa evropskim vrednostima, a sad smo u neku ruku žrtve - rekao je Vučić.

VULIN NA GRANICI S MIGRANTIMA: Nekoliko izbeglica ostalo na strani Mađarske!

On je dodao da je duboko zabrinut i da veoma brine zbog situacije i zbog aktivnosti Mađarske u blizini granice sa Srbijom.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Tokom današnjeg dana grupa izbeglica pokušala je da probije ogradu ka Mađarskoj na graničnom prelazu Horgoš.

Policija ih zaustavila suzavcem i vodenim topovima, a oni su uzvratili kamenicama i flašama.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša SRBIN

    18. septembar 2015 | 07:30

    Gledas prvo sebe i svoju kuci, a posle Evropu. A ne mi cemo za Evropu ovo, mi cemo za Evropu ono.Za Evropu pa da skacemo u bunar u propast.

  • stvarno?

    17. septembar 2015 | 19:09

    Ima li evropa moralnih vrednosti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA