MIGRANTI IH POZDRAVILI APLAUZOM: Srpska policija došla na granicu s Mađarskom!

Kako javlja reporter RTS-a mađarska policija pokušava da suzavcem i pendrecima suzbije migrante koji beže u svim pravcima, a čulo se i da je ispaljeno nekoliko hitaca

  • 13

Na graničnom prelazu Horgoš 2 su visoke tenzije, gde je grupa izbeglica pokušala da probije ogradu ka Mađarskoj, ali ih je policija zaustavila suzavcem i vodenim topovima.

(LIVESTREAM) IZBEGLICE PROBILE OGRADU NA HORGOŠU: Mađarska policija se "brani" suzavcem, migranti ih gađaju flašama! (FOTO)

Kako javlja reporter RTS-a mađarska policija pokušava da suzavcem i pendrecima suzbije migrante koji beže u svim pravcima, a čulo se i da je ispaljeno nekoliko hitaca.

Oko 15 - 20 osoba je povređeno, i njima se pruža prva pomoć.

Ovako je izgledalo probijanje zida na Horgošu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Dvadesetak pripadnika srpske policije stiglo je oko 17:30 časova na granični prelaz Horgoš 2, gde već neko vreme traje prava drama. Oni pokušavaju da situaciju dovedu pod kontrolu i utiču na migrante da se smire i da se ne približavaju mađarskom kordonu.

Mađari ne prelaze na našu stranu, a u nekom trenutku su otvorili kapiju i primenili silu među migrantima.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Izbeglice su pripadnike srpske policije dočekali aplauzima, a mnogi su prilazili da ih ljube.

Na prelazu se nalazi i ministar Aleksandar Vulin koji takođe pokušava da ubedi izbeglice da se ne sukobljavaju sa mađarskom policijom.

Napade na graničnom prelazu Horgoš 2 možete pogledati u narednom videu:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    16. septembar 2015 | 22:23

    Sad necemo zapadu valjati jel smo dobri prema njima! Inace nigde nevidim nesto o nama na stranim vestima CNN,CBC , BBS ... toliko o tome...

  • ČIČA

    16. septembar 2015 | 21:46

    Za prvu pomoć posle dejstva suzavca : ispirati oči,usta,nos i ždrelo,rastvoromsodebikarbone ito jedna kesica od deset gr. U litru vode.Takvim raztvorom se nakvasi maramica,platno i i pokrije nos iusta-kada se očekuje upotreba suzavca.zatrovanida se što pre udalje ibuduna čistom vazduhu.po ispiranju usta i grla grgorenjem,može se malo progutati te tečnosti.Od suzavca je jači CS,i ko se jednom njim kontaminiraostaje doživotno alergičan.

  • 007

    16. septembar 2015 | 19:08

    Jooj što nije zaleđen Dunav,da vidite kako Mađari to rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA