VUČIĆ: Ne razumem zbog čega je Hrvatskoj teško da pomogne izbeglicama!

- Možda mi ne umemo da kukamo, plačemo, da tražimo pare, možda bi neko drugi trebalo to bolje od mene da radi - poručio je premijer Srbije

  • 44

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija, po pitanju izbegličke krize, sarađuje sa svima, spremna je da tako i nastavi i dodao da ne razume zašto je Hrvatskoj problem da obezbedi neophodnu pomoć i podršku izbeglicama.

(LIVESTREAM) HAOS NA GRANICI S HRVATSKOM: Migranti probili kordon, policija uvela red! (FOTO) (VIDEO)

- Mi sarađujemo sa svima, ali znate, u našoj zemlji ti ljudi prođu oko 600 kilometara i ostaju mnogo duže nego što su ostali u Hrvatskoj koja ima taj problem dva dana, a mi imamo četiri meseca - rekao je Vučić u Vašingtonu gde danas završava trodnevnu posetu.

Hrvati zatvaraju granicu sa Srbijom?

On je ponovio da je Srbija spremna da nastavi da sarađuje i naveo da je naša zemlja bila spremna za dolazak izbeglica.

Ovako je izgledalo probijanje kordona u Hrvatskoj (VIDEO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Mi smo bili spremni, imamo prihvatne centre, znamo kako da postupamo s tim ljudima. To za nas nije preveliki problem. Sve te izbeglice prošle su kroz našu zemlju, i mi smo ih na lep način primili i nastavićemo to da radimo - rekao je Vučić.

HRVATI PRED TALASOM OD 35.000 IZBEGLICA: Srbi, učinite nešto!

On je dodao da ne razume šta je problem "svima drugima oko toga".

ONA SAMO HOĆE BOLJI ŽIVOT: Evropo, ne ignoriši ove suze! (FOTO)

- Posebno onima koji imaju rutu od 35 kilometara, pa zatvaraju puteve prema Srbiji. Nikako ne razumem o čemu se sve radi. Možda mi ne umemo da kukamo, plačemo, da tražimo pare, možda bi neko drugi trebalo to bolje od mene da radi. Ne znam o čemu je reč - upitao se premijer, pa dodao:

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Naš posao je da izbeglice pregledamo, da pomognemo šta možemo, nahranimo, ponudimo prenoćište. Šta je tu tako strašno? - rekao je Vučić, dodavši da će se sutra, po povratku u Beograd, baviti time.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović zatražila je danas čvršću kontrolu granica jer smatra da je prvog dana nekontrolisano ušao preveliki broj izbeglica u zemlju.

Šefica države smatra da granica ne funkcioniše kako treba i ističe da nije zadovoljna kako je protekla noć u Hrvatskoj koja je, dodala je, "pokazala humano lice".

Ona je juče rekla da ne želi u Hrvatskoj da gleda scene kakve se, kako kaže, "viđaju u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj".

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oliva

    17. septembar 2015 | 19:16

    Hrvati jedva dočekali da imaju razlog da zatvore granicu.

  • šmizla

    17. septembar 2015 | 19:17

    Naš posao je da izbeglice pregledamo, da pomognemo šta možemo, nahranimo, ponudimo prenoćište, najteže je danas biti čovek i pomoći nekome u nevolji,a Srbija to može ima veliko srce...

  • borislav

    17. septembar 2015 | 21:30

    Njima je uvek sve teško. Najlakše je zatvoriti granicu i nokom ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA