SRBI PREVARILI PUTINA? Predsednik Rusije poklonio Srbiji VELIKE PARE za stvar koja nam nije bila potrebna!

Srbija je od Moskve tražila pomoć u vidu akomulatora kako bi srpski "migovi" poleteli, a u tom trenutku u skladištu Vojske Srbije, navodno je bilo čak 18 akumulatora iz "Krušika"

  • 16

Migovi Vojske Srbije prošle godine nisu jedno vreme leteli zbog nedostatka, pa je ministar odbrane Bratislav Gašić bio doveden u situaciju da moli ruskog kolegu Sergeja Šojgua da Rusija Srbiji pozajmi akumulatore kako bi "migovi" mogli da polete, a u skladištu vojske bilo je u tom trenutku 18 akomulatora, za koje niko nije znao!

Ipak kako prenosi "Blic" formirana je posebna vojna komisija koja bi trebalo da utvrdi odgovornost pojedinaca za ovaj neverovatan propust jer avioni nisu mogli da lete bez akomulatora, pa je Srbija bila primorana da traži pomoć od Rusija, a u tom trenutku su se u sklaidštu navodno nalazilo čak 18 ispravnih akumulatora.

Kako prenosi ovaj list krajem maja ove godine kontrola Ministarstva odbrane u jednom od vojnih skladišta u Pančevu pronašla je čak 302 akumulatorske ćelije, proizvedene u "Krušiku" i kupljene decembra 2009. godine, od čega je moguće kompletirati 18 akomulatora.

Podsetimo predsednik Rusije Vladimir Putin lično je odobrio pred Vojnu paradu u Beogradu poklon Srbiji vredan 87.000 evra u vidu dva kompletna akumulatora.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SSaša b.brdo

    23. septembar 2015 | 09:36

    Pa kako prevarili ako nisu znali?? Kao drugo kako može da se ne zna tako važan elemenat...ko je odgovoran za skladište treba da odgovara...u protivnom je mogao da odnese kući i da ih proda...

  • H r v a t Srbija

    23. septembar 2015 | 08:26

    Balkanski narodi su prevaranti,zato nas i stranci smatraju nizom rasom...

  • Nista licno

    23. septembar 2015 | 09:23

    Nista od toga ne radi, da radi nasi bi osposobili sami avione...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA