DA LI JE HRVATSKA SISALA VESLA I "GENIJALNO" REŠENJE HRVATA ZA MIGRANTE: Evo o čemu su ZAISTA razgovarali Milanović i Vučić

- Tu smo da zajedno napravimo posao dok EU ne uskoči, jer EU Srbiji, istini za volju, nije dala ništa. To isto treba reći. To treba promeniti – kaže premijer Hrvatske i otkriva šta je pričao sa premijerom Srbije

U utorak poslepodne, prvi put otkad je počela izbeglička kriza razgovarali su srpski premijer Aleksandar Vučić i hrvatski Zoran Milanović. Razgovor je, kako prenosi "Jutranji list", trajao dugo, a usledio je nakon odluke Vlade Hrvatske da se kroz granični prelaz na Bajakovu propuštaju kamioni s kvarljivom robom.

"HRVATSKA NIJE SISALA VESLA": Milanović ponudio Vučiću "genijalno" rešenje za migrante!

Izvor iz hrvatske vlade kaže da su Milanović i Vučić razgovarali o kretanju izbeglica kroz Srbiju.

VUČIĆ PORUČIO HRVATSKOJ: Imamo još 30 sati da se dogovorimo ili UVODIMO PAKET NAJOŠTRIJIH MERA!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U razgovoru se Vučić, navodno požalio kako je teško transportovati izbeglice, pa mu je Milanović u jednom trenutku predložio da će Hrvatska, ako treba, poslati autobuse na granicu s Makedonijom i pomoći da ih se transportuje prema granici s Mađarskom, ali i delom prema Hrvatskoj.

Vučić na to nije ništa konkretno rekao.

- Saslušao sam Zorana Milanovića, razgovarali smo pola sata i razumeo sam šta je muka Hrvatske i mi smo taj problem imali i to mnogo veći. Mi ne možemo određivati put izbeglicama, poštujemo njihovu slobodu kretanja, ali gledaćemo da svaku vrstu dogovora napravimo sa Hrvatskom jer je dogovor uvek bolji - rekao je Vučić na konferenciji za štampu šta je razgovarao sa kolegom iz Zagreba.

Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap

Hrvatski premijer napomenuo je kako je Hrvatska, dok to traje, uvek spremna primiti barem pola tih ljudi – “ali, ne može baš sve, nismo ni mi vesla sisali”.

- Eto, to je bio moj razgovor s Vučićem. Ponudio sam ovo kao rešenje i mislim da je to vrlo fer rešenje. U protivnom Srbija će dokazati da ne funkcioniše kao država - rekao je premijer Milanović i dodao:

- Tu smo da zajedno napravimo posao dok EU ne uskoči, jer EU Srbiji, istini za volju, nije dala ništa. To isto treba reći. To treba promeniti – smatra Milanović.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маре

    23. septembar 2015 | 09:03

    U cemu je problem da neka zemlja pusti migrante da prodju i ostvare svoj zacrtani cilj dati im hranu,vodu,medecinsku pomoc.Kako se Srbija nosi sa tim problemom i nikome ne zatvara terminale i unisti robu.Milanovic nevodi racuna o tome sta govori..

  • Ivana

    23. septembar 2015 | 09:09

    Hrvati su se ponovo obrukali kao narod.

  • logoraš

    23. septembar 2015 | 09:08

    Šta su sisali ne znam ali ljudsko tj majčino mleko izgleda nisu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA