VUČIĆ: Nismo još preduzeli nikakve mere protiv HRVATSKE - ROK JE DO PONOĆI

- Ako budemo primorani da svoju zemlju štitimo mi će to da uradimo, a ne vidim da će to bilo kome doneti neko veliko dobro - poručio je srpski premijer

  • 81

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da Srbija do sada nije primenila nijednu meru koju je pripremila u slučaju zatvaranja granica od strane Hrvatske za teretni saobraćaj i neće ih primenjivati do danas u ponoć,  i dodao da se nada da neće biti ni potrebe za primenom mera.

On je na konferenciji za novinare u utorak posle sednice Vlade Srbije i Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti rekao da se nada da će hrvatski i evropski zvaničnici razumeti situaciju, te da do primene tih mera neće doći.

- Ako budemo primorani da svoju zemlju štitimo mi će to da uradimo, a ne vidim da će to bilo kome doneti neko veliko dobro - poručio je Vučić, dodajući da je naša odlučnost da zaštitimo zemlju bila veoma važna i da smo u mnogo čemu imali podršku evropskih zvaničnika, jer nam je pozicija sada drugačija nego što je bila.

VUČIĆ PORUČIO HRVATSKOJ: Imamo još 30 sati da se dogovorimo ili UVODIMO PAKET NAJOŠTRIJIH MERA!

Veruje, dodao je, da hrvatski premijer Zoran Milanović želi bliže i bolje odnose sa Srbijom kao što i mi želimo otvorenije i iskrene sa Hrvatskom, ocenivši da je "to u interesu i jednih i drugih".

Njegova poruka svima u Evropi i svima u Srbiji je da nećemo imati nikakvih problema sa izbeglicama i da smo spremni da preuzmemo svoj deo tereta, da ćemo poštovati sve mere EU iako nismo članica, ali da istovremeno nećemo da trpimo bilo kakva poniženja od bilo koga.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Srbija uvek za razgovore i dogovore ali ćemo znati i da zastitimo svoje nacionalne interese - zaključio je Vučić.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA