VUČIĆ POTVRDIO: Menjamo USTAV zbog ulaska u EU

Treba da postoje ozbiljni razlozi da bi se menjao Ustav, rekao je srpski premijer i dodao je da bi voleo da srpski parlament ima 150 poslanika, umesto sadašnjih 250

  • 75

Premijer Srbije Aleksandar Vučić,  rekao je da će zbog ulaska u EU, Ustav Srbije morati da se menja i dodao da će za to biti potreban široki konsenzus.

- Tu mora da postoji široki konsenzus, moramo da razgovaramo sa svima, besmisleno je da o tome odlučuju dve tri stranke, već i sa nevladinim organizacijama i regionalnim činiocima - rekao je Vučić na predavanju studentima Pravnog fakulteta na temu "Srbija između Istoka i Zapada".

On je odgovarajući na pitanje studenta da li će Ustav morati da se menja zbog preambule, rekao da će Ustav morati da se menja zbog ulaska u EU, ali da će tekstopisac, odnosno zakondavna vlast, kada je reč o sadržini, uzeti najbolje.

VUČIĆ OTKRIO SVOJU NAJVEĆU TAJNU: Evo koju je prvu OCENU premijer Srbije dobio na PRAVNOM FAKULTETU! (FOTO)

Vučić kaže da moraju postojati ozbiljni razlozi da bi se Ustav menjao, kao i širok konsenzus. Odgovarajući na pitanje o inicijativama za promenu političkog sistema, premijer je rekao da bi voleo da imamo 150 umesto 250 poslanika u parlamentu.

- To nije ključno za budžet ali je signal kako treba da se ponašamo - rekao je Vučić i dodao da je lokalna samoprava preglomazna i da postoje problemi u funkcionisanju administracije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA