VUČIĆ O SUKOBU NA GRANICI SA HRVATSKOM: Želim da verujem da je to bio izolovani incident!

- Želim da verujem da je to bio izolovani incident koji se neće više ponoviti - rekao je premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da je jučerašnji napad hrvatske policije na novinare na teritoriji Srbije bio izolovani incident.

- Želim da verujem da je to bio izolovani incident koji se neće više ponoviti - poručio je on u izjavi novinarima u Ljuboviji.

Vučić je naglasio da Srbija želi najbolje odnose sa Hrvatskom i da će se tako i ponašati.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je sinoć osudio ulazak više hrvatskih policajaca na teritoriju Srbije kod graničnog prelaza Berkasovo, koji su pri tome napali novinare dok su izveštavali o migrantskoj krizi, a čime je bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije.

Osim osude ovog incidenta Stefanović je rekao da će tražiti objašnjenje hrvatske strane, a ako se nešto slično bude ponovilo, kako je rekao, "policija Srbije će morati da reaguje".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jekić

    20. oktobar 2015 | 12:53

    Mislim da se to više neće desiti, Vučić je sada indirektno skrenuo pažnju Hrvatskoj, a u poslednje vreme vidi se da je Vučić daleko ozbiljniji i ima veće poštovanje u EU u odnosu na HR. kolege.

  • bojana 011

    20. oktobar 2015 | 12:54

    I ja zelim to da verujem, ali poznavajuci Hrvate...

  • Neo

    20. oktobar 2015 | 12:52

    Javnost ima apsolutno pravo da bude obaveštena o događajima koji se dešavaju na granici sa Hrvatskom. Treba najoštrije osuditi ispad Hrvatske policije u sabotiranju radnog zadatka novinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA