NAPREDNJACI LOMILI SLAVSKI KOLAČ BEZ VUČIĆA: Evo koga su sve ugostili na proslavi Svete Petke! (FOTO)

Srpska napredna stranka je danas proslavila svoju slavu bez prisustva predsednika stranke Aleksandra Vučića, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Rusiji. Na proslavi Svete Petke prisustvovali su mnogobrojni prijatelji, stranački i koalicioni partneri naprednjaka

  • 43

Srpska napredna stranka danas slavi svoju slavu Svetu Petku, a domaćin slave je, zbog odsustva premijera Srbije i predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, bio ministar pravde Nikola Selaković. Iako je lider stranke odsutan zbog zvanične posete Moskvi, na proslavu je došao veliki broj naprednjaka, koalicionih partnera, ali i drugih poštovalaca i prijatelja stranke.

VUČIĆ: Politika više ne može da ugrozi proces reformi

Kako svakom domaćinu dolikuje, Selaković je dočekivao goste u prostorijama stranke u zgradi Starog Merkatora, a pored njega čestitke su primali i njegove stranačke kolege - ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, potpredsednik SNS Goran Knežević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od gostiju su među prvima u sedište SNS stigli potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar bez portfelja Velimir Ilić zajedno sa Dubravkom Flipovski, poslanicom Nove Srbije. Tu je bio i ministar za rad Aleksandar Vulin, zatim, iz SNS-a slavlje su upriličili i  Zoran Babić, Marjan Rističević, Igor Mirović, potpredsednik stanke, kao i Marko Đurić, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Methoju.

PREZIME IM OTKRIVA POREKLO: Evo odakle ZAISTA POTIČU Vučić, Nikolić, Tadić i Dačić i ko su im bili preci!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog putovanja u Moskvu, paljenju slavske sveće i lomljenju kolača nisu mogli da prisustvuju ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar policije Nebojša Stefanović i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović.

Na proslavi se pojavila i savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak, od članova SPS-a tu je bio Žarko Obradović, a Samostalnog DSS Andrija Mladenović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nakon što su sveštenici u skladu sa običajima koje pravoslavlje nalaže osveštali vodu i pomolili se za sve prisutne, kao i za ceo pravoslavni srpski narod, domaćin slave se obratio prisutnima i rekao da je njihova dužnost da obezbede stabilnost i mir u kući, u kako je rekao "našem domu koji se zove Srbija".

Vučić: Srbija i Rusija prijatelji na racionalnim osnovama

- Čuvajući mir u našoj kući, čuvamo mir u ovom delu Evrope, Balkana - rekao je Selaković i zahvalio se svima koji su došli da obeleže ovaj radostan dan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ove godine skromnije posluženje, gosti su mogli da uživaju u  piticama, ruskoj salati i proji... Na čelu stola, po pravilu, nalazio se slavski kolač, torta sa krstom, ikona i velika sveća.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA