I MLADI I STARI MORAĆE DA UČE DVA SATA DNEVNO: Evo šta je još poručio Vučić na Poslovnom forumu Srbija-Švajcarska

- Radimo najbolje, ali ako kažete Srbima da moramo da usvojimo neki model - nikad ništa, jer šta god da kažete biće ‘jao mi imamo drugačije običaje i tradiciju’, a kad krenemo tim putem, gotovo je - rekao je srpski premijer

  • 43

Vlada Srbije daće sve od sebe da zadrži političku stabilnost i da ima mirno i smireno okruženje za sve investitore kojima se nudi i kreativna radna snaga, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija sarađuje sa Švajcarskom, Nemačkom i Austrijom na uvođenju sistema dualnog obrazovanja, ali da neće biti lako da se taj model primeni. On je u Privrednoj komori Srbije (PKS) na Poslovnom forumu Srbija - Švajcarska, kazao da se neće odustati od uvođenja tog sistema obrazovanja jer, kako je naglasio, mladi moraju da primene svoje znanje.

- Približavamo se vremenu kada ćemo svi, i mladi i stari, morati da učimo dva sata dnevno. To je novo za sve nas, a to ćemo morati ako ne želimo da se suočimo sa ekonomskom i političkom propašću - naglasio je Vučić.

Vučić pokazao potpredsedniku Švajcarske Beograd na vodi

On je kazao da Srbija ima veoma kvalitetnu radnu snagu, ali da su se izgubile radne navike i da treba raditi da se to poboljša.

- Srbija je politički i privrednio stabilna zemlja koja sprovodi ozbiljne reforme - kazao je Vučić, dodavši da očekuje da će napredak zemlje biti nastavljen i da će Srbija još poboljšati svoju poziciju na listi Svetske banke o uslovima poslovanja i biti među prvih 30 ili 40 zemlja.

Vučić je naveo da se na dualnom obrazovanju radi sa Nemačkom i Austrijom, ali i Švajcarskom, ocenivši da neće biti lako.

- Mi smo svakako odlučni da to uradimo. To znači da mladi kad postanu tinejdžeri moraju da misle o budućnosti - rekao je Vučić i dodao da se bliže vremena kad će svi radnici morati da uče da bi se uklopili, ali i mladi da rade bar dva sata dnevno dok uče.

Kada je reč o reformama i modelima koje Srbija može da primeni po ugledu na razvijene zemlje pa i Švajcarsku, Vučić je rekao:

- Radimo najbolje, ali ako kažete Srbima da moramo da usvojimo neki model - nikad ništa, jer šta god da kažete biće ‘jao mi imamo drugačije običaje i tradiciju’, a kad krenemo tim putem, gotovo je.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

On je upitao učesnike sastanka da li zaista misle da građani žele da čuju da će da podigne penzije i plate manje nego što je to moguće, jer je to jedini odgovoran način.

VUČIĆ: MMF bi nam dozvolio veće povećanje penzija, ali ja to neću

- Rezultat neće biti isti, biće lošiji, ali čak i skromni pozitivni rezultati su ipak pozitivni - rekao je on i poručio da će se svi investitori, koji žele da ulože, u Srbiji imati stabilno poslovno okruženje.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanela

    30. oktobar 2015 | 15:48

    Veoma efikasna mera koja bi doprinela vecoj produktivnosti radne snage.

  • gaga

    30. oktobar 2015 | 16:00

    Da bih neko napredovao mora biti edukovan da pravi nacin.

  • Maki

    30. oktobar 2015 | 17:47

    Konacno!!! Nije ni logicno da ono sto sam naucio u 1976. godini primenjujem u 2015. godini,jer tehnologije napreduju iz dana u dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA