18

POTRAGA ZA TITOVIM BLAGOM: Naslednici u panici, ne zna se gde su vredni predmeti!

- Mnogo toga je nestalo. Mislim da su to ukrali oni koji su bili u dodiru s tim, a to je vojna, politička i policijska vrhuška iz tog doba - rekao je advokat Joške Broza

Josip Broz Tito - plavi safir
Foto-ilustracija: Profimedia/Pinterest

Iako su prošle 33 godine od početka rasprave o ostavštini Josipa Broza Tita, još uvek nije poznato šta je, odnosno koji predmeti su obuhvaćeni u ovom postupku, kao i to gde se oni nalaze. Titovi naslednici i njihovi pravni zastupnici nadaju se da će i to konačno biti poznato 1. decembra, kada se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu održava novo ročište u ovom maratonskom procesu.

– Još se skuplja dokumentacija koja se odnosi na to šta će uopšte predstavljati ostavinsku masu – kaže Violeta Kočić Mitaček, zastupnica Titovog sina Miše i unuke Zlatice, koja očekuje da sud donese privremene meru o zabrani raspolaganje predmetima iz Titove zaostavštine.

REŠENA MISTERIJA TITOVOG SEFA: ZLATO u njemu NIJE MARŠALOVO već svaka stvar ima ŽIG KARAĐORĐEVIĆA!

Ona dodaje da se ne raspravlja samo o onome što je bilo u depozitu 555 NBS, poznatom kao “Titov sef”, već i o drugim pokretnim stvarima.

– Nemamo ni informaciju gde se sve te stvari nalaze – kaže ona, izražavajući bojazan da se neće saznati ni šta je bilo u depou NBS.

Printskrin: YouTube/ Oslobodjenje ba

Printskrin: YouTube/
Oslobodjenje ba

Advokat Joške Broza, Goran Petronijević, uveren je da najveću opstrukciju sprovode predstavnici birokratije iz perioda Titove smrti.

- Mnogo toga je nestalo. Mislim da su to ukrali oni koji su bili u dodiru s tim, a to je vojna, politička i policijska vrhuška iz tog doba – kaže Petronijević.

NAJNOVIJA TITOVA MISTERIJA: Nađen ključ za Maršalov tajni sef sa još većim blagom!

Na spisku naslednika su Titov sin Miša, unuci Joška, Edvard, Zlatica i Svetlana, kao i sestre Jovanke Broz, Nada i Zora.

Titovi naslednici potražuju, između ostalog, i Staljinovu sablju, orden Suvorova, kao i još tridesetak komada ordenja, umetničke slike iz doma Brozovih, satove, kao i Titove lovačke puške, kojih je bilo 167. Na jednoj od poslednjih izložbi, međutim, izbrojano je samo 67 komada oružja, koje je uglavnom unikatno, rađeno lično za Tita.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Blago, Josip Broz Tito, Joška Broz, Naslednici, Vlada Srbije
Popularni komentari
 • N
  Nina Jerković

  “наследници” прво да исплате одштету Српском народу за деценије окупације под хрватским бандитом Титом, те изгубљене територије у македонији, црној годи, босни, хрватској а наравно и одштету за фаворизовање словенаца, хрвата, турака и шиптара на штету Српског народа. Комплетну породицу осудити на доживотни рад, са комплетним одузимањем имовине.

 • S
  Srbin

  Smoriste vise sa Titom

 • C
  Cica -

  Jadan Tito, od usta idvajao pa stekao toliko bogatstvo. Sve je to tada napacenog naroda ! Kakvi njegovi naslednici ? Njihovo nema ama bas nista, podeliti sirotinji koje je sve vise.

foto dana

video dana