POTRAGA ZA TITOVIM BLAGOM: Naslednici u panici, ne zna se gde su vredni predmeti!

- Mnogo toga je nestalo. Mislim da su to ukrali oni koji su bili u dodiru s tim, a to je vojna, politička i policijska vrhuška iz tog doba - rekao je advokat Joške Broza

  • 18

Iako su prošle 33 godine od početka rasprave o ostavštini Josipa Broza Tita, još uvek nije poznato šta je, odnosno koji predmeti su obuhvaćeni u ovom postupku, kao i to gde se oni nalaze. Titovi naslednici i njihovi pravni zastupnici nadaju se da će i to konačno biti poznato 1. decembra, kada se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu održava novo ročište u ovom maratonskom procesu.

- Još se skuplja dokumentacija koja se odnosi na to šta će uopšte predstavljati ostavinsku masu - kaže Violeta Kočić Mitaček, zastupnica Titovog sina Miše i unuke Zlatice, koja očekuje da sud donese privremene meru o zabrani raspolaganje predmetima iz Titove zaostavštine.

REŠENA MISTERIJA TITOVOG SEFA: ZLATO u njemu NIJE MARŠALOVO već svaka stvar ima ŽIG KARAĐORĐEVIĆA!

Ona dodaje da se ne raspravlja samo o onome što je bilo u depozitu 555 NBS, poznatom kao “Titov sef”, već i o drugim pokretnim stvarima.

- Nemamo ni informaciju gde se sve te stvari nalaze - kaže ona, izražavajući bojazan da se neće saznati ni šta je bilo u depou NBS.

Printskrin: YouTube/ Oslobodjenje ba Printskrin: YouTube/Oslobodjenje ba

Advokat Joške Broza, Goran Petronijević, uveren je da najveću opstrukciju sprovode predstavnici birokratije iz perioda Titove smrti.

- Mnogo toga je nestalo. Mislim da su to ukrali oni koji su bili u dodiru s tim, a to je vojna, politička i policijska vrhuška iz tog doba - kaže Petronijević.

NAJNOVIJA TITOVA MISTERIJA: Nađen ključ za Maršalov tajni sef sa još većim blagom!

Na spisku naslednika su Titov sin Miša, unuci Joška, Edvard, Zlatica i Svetlana, kao i sestre Jovanke Broz, Nada i Zora.

Foto: marjan-parksuma.hr Foto: marjan-parksuma.hr

Titovi naslednici potražuju, između ostalog, i Staljinovu sablju, orden Suvorova, kao i još tridesetak komada ordenja, umetničke slike iz doma Brozovih, satove, kao i Titove lovačke puške, kojih je bilo 167. Na jednoj od poslednjih izložbi, međutim, izbrojano je samo 67 komada oružja, koje je uglavnom unikatno, rađeno lično za Tita.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina Jerković

    5. novembar 2015 | 12:30

    "наследници" прво да исплате одштету Српском народу за деценије окупације под хрватским бандитом Титом, те изгубљене територије у македонији, црној годи, босни, хрватској а наравно и одштету за фаворизовање словенаца, хрвата, турака и шиптара на штету Српског народа. Комплетну породицу осудити на доживотни рад, са комплетним одузимањем имовине.

  • obilic

    5. novembar 2015 | 11:08

    Kako dobar covek KOMUNISTI ZALUDJENI STA CENJEMU TOLKO ZLATO. SVI SU JEDNAKI I SVI SAMO JEDAN STAN MORAJU DA IMAJU AKO IMA VISE DA VRATI. AU AL SMO GLUP NAROD SVAKI NAS IDIOT ZEZA A KRALJEVO ZLATO KOD NJEGA KAKO TO BAS KOD NJEGA U VATIKAN LONDON I SVAJCARSKU A U RIMU CENTRALA BOZEKAKO BIVSE KOMUNISTE NIJE STID A TAMO SVE STO JE PO PITANJU KRALJA I CRKVE STO PRE DA OBLATIMO KAKO BI SMO BILI ZABOGA SOCIJALNO PROSVECENI. ETO ZATO TREBA SVAKA SLIKA SVAKI SPOMENIK DA STOJI I DA SE NE RUŠI. DA SE VIDI KOJE SMO SVE TRPELI IMPERATORE.

  • Nikolas

    5. novembar 2015 | 10:16

    ODKUD JOSKI AUSTRIJANCU BLAGO KAD JE BIO VODJA KOMUNJARA ??? NAS SU UCILI DA JE KRALJ IMAO BLAGO I IZNEO GA IZ ZEMLJE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA